Marvelous Border Collies Is een kleine fokker uit Driebergen. Wij zullen ongeveer 1 x per 1-2 jaar een nestje hebben dat groot gebracht wordt in de huiskamer. Ik, Lisanne ben verpleegkundige en ben inmiddels werkzaam in de kraamzorg, en mijn man Frank heeft een eigen schildersbedrijf. We hebben 3 kinderen, Kian, Bodine en Yanniek. We wonen in een rijtjeswoning, maar wel met een fijne tuin. We hebben 2 honden, een Maine Coon en 5 kippen.

Moniek, die zelf labradors met stamboom fokt, zie https://exdomoflora.nl, helpt mij. Moniek woont enkele minuten lopen bij mij vandaan. We wonen in één van de mooiste delen van Nederland. De bossen zijn om de hoek, de kromme Rijn is ook vlakbij. We wonen midden in de natuur, met dassen, vossen, reëen, ijsvogels, uilen en nog veel meer. We wandelen iedere dag in het bos met een groep honden en hun baasjes.

Onze eerst hond kochten wij in 2014. Kay was helaas niet geschikt om mee te fokken, Kay is inmiddels Overleden.
We hebben in 2018 een bordercollieteefje met stamboom uitgezocht om hopelijk later mee te kunnen fokken. Na lang zoeken en wachten mochten we meehelpen met het kiezen van de naam van onze nieuwe pup. Ze zou X OF BORDERLINE gaan heten.  Ik dacht dat op het kruisje haar toekomstige naam hoorde, en dat werd Marley. Omdat ik dat te kort vond, had ik Marvelous Leigh bedacht. Marvelous betekent in het Engels “causing great wonders and extrem good or pleasing/splendid”, in het Nederlands dus eigenlijk van alles: heel bijzonder, waanzinnig, geweldig, verbazingwekkend. LEIGH is een middeleeuwse meisjesnaam uit Engeland en Schotland (“de borders”). Ik vond dat passend bij Marley, de merle bordercollie. Toen bleek de fokker de nesten op het alfabet te kiezen, en dus te bedoelen dat haar naam met een x moest beginnen, slik.....uiteindelijk er gewoon x-tra voor gezet. Zo kwam Marley aan haar naam:                    

  X-TRA MARVELOUS LEIGH OF BORDERLINE

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb