Dagboek 3de nest 25 november 2023

De gewone teksten hieronder zijn van Moniek, de onderstreepte tekst is van Lisanne 

 

Zaterda 25 november: 1e dag 

Sinds gisteren is Marley onrustiger, loopt veel te zoeken en heeft voor het eerst weer de piepbeestjes gepakt als of het echte pups zijn. Verder is Marley is nog vrij rustig hijgt wel wat meer… 

17.00 Marley begint te piepen. 

17.15 Het persen is begonnen.  

17.33 De eerste pup is geboren: een zwart teefje, 364 gram roze bandje. 
Ze zat nog even "vast", maar toen Marley even goed perste, was ze er. Lisanne vindt wél dat ze nog wat "zaagt", helaas. Ze wordt even uitgezogen, na een tijdje is ze weer stil. 
Yanniek maakt wat eten en drinken klaar voor Marley en steriliseert de boel met Milou: klaar voor de volgende pup! 
Ze drinkt goed, maar is wél eigenwijs: ze wil eigenlijk niét geholpen worden. 
Lisanne ontdekt een plekje tan bij een oogje en ook wat bij de billen. 

18.46 De tweede pup is geboren: een bruin reutje: red-tri, 410 gram, lichtblauw bandje. 
Ging vrij snel. Hij lag even heel erg stil, maar nee, hij leeft! Hij zaagt ook een beetje, net zoals z'n zusje. 

De honger slaat hiertoe, wat resulteert in wat gemopper op elkaar. Maar de pizza (die wij traditioneel eten tijdens de ballingen van onze honden) zit al in de oven, dus dát komt wel voor elkaarπŸ˜‰ 

19.12 De derde pup is geboren: een red merle teefje, 378 gram, beige bandje. 
Deze pup ging wel héél erg snel!! We hadden de pizza nog in onze handen, toen ze er al uit floepte. 
Bij deze pup kwam de placenta gelijk mee, bij de eerste 2 pups ging het minder soepel. Marley heeft alle drie de placenta's opgegeten, nu moeten we ervoor zorgen dat ze er geen meer opeet. Maar deze keer at Marley hem zó snel op, dat Lisanne maar nét op tijd kon verhinderen dat ze de navelstreng helemaal tot de buik afbeet! 
Deze pup drinkt in beginsel helemaal niet, het happen lukt haar niet. Na een kwartier drinkt ze éindelijk! 

19.56 De vierde pup is geboren: een red merle reutje, 432 gram, groen bandje. 
Het schoudertje zat behoorlijk vast, maar voor de rest ging het prima. 
We twijfelen wél een hele tijd of hij blue- óf red merle is... :-0 
Lisanne is helemaal blij: "We hebben nog nooit een lévende red merle gehad, en nu zélfs 2!!!" 
Deze pup begon direct te piepen, héél hard. Dát wordt er één! 

20.26 De 5e pup is geboren: een bruin reutje, 362 gram, geel bandje. 
De placenta wil maar niet komen. Lisanne haalt hem er na 10 minuten zélf uit, zodat Marley hem niet opeet. 

21.36 De 6e pup is geboren: een red merle teefje, 414 gram, rode bandje. 
Lisanne, Yanniek en Milou zaten rustig te puzzelen, wanneer ik zie vanaf de bank dat Marley begint te persen. Ik roep dat Marley weer begint te persen, maar omdat ik dit al eerder riep voor de grap, geloofden ze me niet... "Het is écht dit keer!" zeg ik. (Gevalletje "Peter & de wolf"...:-0 Meteen is er actie in de tent). Omdat de placenta  niet kwam en de pup half uit Marley hing en niet verder kon,  moest Lisanne de pup afnavelen. Maar toen ze de klem erop zette scheurde per ongeluk de navelstreng af, de pup bloedde behoorlijk! Dit was héél erg schrikken, voorál voor Marley. Lisanne heeft heel snel de navelstreng afgekneld; was een gedoe, maar tóch goed gelukt gelukkig! 

22.15 Toen Marley geplast had, hebben we even een echo gemaakt. (Lisanne heeft zo'n apparaat gekocht: héél erg handig!) 
Eerst leek er beweging te zien te zijn, maar bij nadere bestudering was het waarschijnlijk gewoon een darm. 
Dus we zijn klaar denken we: Marley is lekker gedoucht, Lisanne heeft de boel opgeruimd en Yanniek en ik hebben de administratie bijgewerkt, én dus ook dit dagboek. 

Nu eerst lekker slapen allemaal. Lisanne op de bank. Hopelijk slaapt ze daar een beetje, want ze is niét zo'n makkelijke slaper... 

Zzzzzzzzz 

Tot morgen, Moniek 

Helaas was de nacht niet echt bijzonder. Marley is heel lief voor de pups maar ook erg bezorgd, als ze ook maar dénkt dat ze de kat hoort, vliegt ze de bak uit met als gevolg schreeuwende pup en een bezorgde moeder die terug de bak in vliegt, x 25! Uiteindelijk de kat in de gang opgesloten en dat hielp gelukkig. 

 

Zondag 26 november: 2e dag 

10.45 Ik kom binnen en vraag hoe het is gegaan. Lisanne is wat chagrijnig, want ze heeft slecht geslapen. (Ze wordt namelijk wakker van de kleinste geluidjes en al van een beetje licht.) Tót 4.30 is ze er zeker 20x uit geweest, zegt ze me. Ik ga wat knuffelen met de pups (én met Marley) en help Lisanne met de bak verschonen. 

11.45 Milou komt binnen om te kijken hoe het gaat. Heel snel gaan Milou en ik de pups wegen en de "groei-app" invullen. Nu liggen de pups tóch even allemaal niet te drinken. 
Alle pups zijn 6% tot 16% aangekomen, behálve Roodje. Dié leggen we vandaag even extra aan. We ontdekken nu trouwens dat Bruintje, het redmerle teefje, (en gisteren nog Beige genoemd) óókal tan heeft. Nu zijn er 4 met tan. Van de andere 2 moeten we het nog even afwachten, totdat ze een beetje goed "opgedroogd" zijn. 

Er ontstaat even verwarring over de kleuren van de pups, want Lisanne en ik gaan straks de pupkopers bellen. Dan moeten we natuurlijk wél precies weten wat we hebben: redmerle, bluemerle, zwart, bruin, tan, teefje, reutje. Het duizelt me een beetje, ik ben natuurlijk gewend, bij mijn nestjes: zwart of wit en teefje of reutje; heel simpel. Nee, hier moeten we het allemaal even goed op een rijtje zettenπŸ˜‰ 

Dus: 

Pup 1 = zwart teefje, met tan (roze bandje) 
Pup 2 = redtri reutje: dat is dus mét tan (blauwe bandje) 
Pup 3 = redmerle teefje,met tan (bruine bandje) 
Pup 4 = redmerle reutje: tan weten we nog niét (groene bandje) 
Pup 5 = redtri reutje (+ tan) (gele bandje) 
Pup 6 = redmerle teefje: tan weten we nog niet (rode bandje) 

14.00 Lisanne en ik hebben de 6 pupkopers gebeld met het goede nieuws dat er een pup voor hun is. Maar dan moet wens van de pupkoper natuurlijk nog wél overéén komen met de beschikbaarheid van de pups. Dus we hebben even geferivieërd wat de wensen nu exact zijn. 2 Pupkopers namen helaas de telefoon niet op, hopelijk bellen zij nog terug. Óók hebben we de eerste reserve mensen gebeld, zodat zij alvast mee kunnen leven (én kijken) met alle gebeurtenissen. We gaan namelijk een appgroep maken van de pupkopers en andere geïnteresseerde mensen. Daar komen de dagvlogs in en er staat in wanneer de webcam aan is. 
Ik help Lisanne nog even met opruimen en de was vouwen en maak nog even de eerste dagvlog. Daarna ga ik naar huis, want inmiddels zijn de mannen "De Race" aan het kijken waar ik níks van snap en wat me ook helemaal niet boeit... :-0 

Tot morgen, Moniek 

 

Maandag 27 november: 3e dag 

12.45 Lisanne heeft tóch weer niet goed geslapen. We kletsen wat bij en overleggen even hoe we het gaan doen met het dagboek (website) en de dagvlogs (youtube kanaal). Is leuk voor de pupkopers en andere geïnteresseerden. 
Er valt niet echt iets te vloggen, want de pups doen natuurlijk nog niet zoveel. 

14.00 Ik ga naar huis, er is niet zoveel te doen. Waarschijnlijk kom ik vanmiddag nog even langs. 

17.00 Ik kom nog heel even knuffelen en kijken of er nog iets is veranderd.πŸ˜‰ Natuurlijk niet! Hoewel als je zóekt, vind je áltijd wel iets nieuws: Roosje (rose) haar neusje is alweer iéts zwarter geworden. 

17.30 Ik verman me en ga naar huis, want anders blíjf ik knuffelen! 
Wel een beetje gek hoor: Marley heeft nog nooit een nestje gehad terwijl Ivy géén nestje had! Maar ik ben blij dat ik nu géén eigen nestje heb. Nu kan ik volop genieten van dit nestje!! 

Tot morgen, Moniek 

 

Dinsdag 28 november: 4e dag 

Vanmorgen was Marley zittend de pups aan het voeden, ze stonden half rechtop op bij de tepels te komen. De pups krijgen al steeds meer tanvlekjes vooral bij de pootjes zie je dat goed. Over groentje twijfelen we nog steeds of hij tan krijgt, roodje lijkt het niet te krijgen. Om de nachtelijke perikelen wat te dempen heb ik aan de buitenzijde stokken in de hoezen geschoven, kijken of het doek nu wlel blijft liggen. Ook is Marley met probiotica begonnen, door de 4 placenta's op te eten zijn de darmen een beetje in de war. Doordat Frank aan het klussen is, ben ik even met Marley buiten een ommetje gaan maken, om de herrie te ontlopen.  Ze was helemaal blij toen we langs het schoolplein kwamen, knuffels! ik heb zelfs even stokken met haar gegooid. 

12.00 Ik kom binnen, er is onrust alom: Lisanne heeft alwéér niet goed kunnen slapen! πŸ™ Marley heeft vannacht lopen spoken: graven in de bak, zodat de pups zelfs ónder het doek zijn gekropen. En óók heeft ze een aantal keren in huis gepoept (op verschillende tijden natuurlijk!), waar deze en gene in hebben gestaan! Dus om 5 uur was Lisanne er al tig keer uit geweest en om 6.30 was ze alweer "up & running". 

Mij valt op dat Groentje z'n pootjes al redelijk onder z'n buikje heeft/doet: het lijkt al een beetje op lopen! Frank is ongeduldig en vraagt wanneer de pups eindelijk gaan lopen?πŸ˜‰ Gelukkig duurt dát nog wel even! 
Later vanochtend zie ik dat met name Groentje, maar ook andere pups, af en toe al wankel staat om bij een tepel te komen. 

14.45 Ik heb even op de pups gepast omdat iedereen hier weg moest. Heerlijk geknuffeld en het dagboek bijgewerkt. Ik ga naar huis. Hópelijk voor Lisanne slaapt ze nu wél beter. Ik heb voorgesteld om de nacht hier te slapen zodat ze een keer kan doorslapen, maar Lisanne wil me dat niet aandoen. 

Tot morgen, Moniek 

 

Woensdag 29 november: 5e dag 

Vannacht was Marley nog wel wat aan het spoken maar omdat ze het kleed niet in de bak kon trekken hoefde ik niet direct naar beneden om alles weer goed te leggen. De pups krijgen een beetje vetjes, ook de tan kleur begint meer door te komen. Ze beginnen sterker te worden en in plaats van te buikschuiven komen ze al beetje los van de grond. Bruintje kan goed gillen als ze haar moeder en broers en zussen mist. 

13.00 Gelukkig heeft Lisanne alweer wat beter geslapen, merk ik! 
Lisanne had rust genoeg om even te lunchen en te kletsen. Effe bijkletsen, zélfs over zaken die niét met de pups te maken hadden... πŸ˜‰ 
Ik zie inderdaad dat de helft van de pups nu een soort van waggelt, het worden écht kleine beestjes! 
Marley wordt wel zenuwachtig voor de poes, als ze die alleen al hoort vliegt ze naar de deur. 

14.00 Ik knuffel de pups nog even en ga dan snel naar huis, m'n eigen toko draaiende houden... 

Tot morgen, Moniek 

 

Donderdag 30 november: 6e dag 

In de avond kwam mijn moeder met haar vriend Lily terug brengen. Lily deed heel onderdanig en bleef ver uit de buurt van de ren. Voor de zekerheid had ik wel het hek er omheen gezet. Toen in de avond marley aan het voeden was, heeft Lily even aan Blauwtje mogen ruiken. Ze was heel lief en ging hem gelijk wassen. Vannacht sliep LIly boven bij ons. Marley was onrustig vannacht, ging steeds bij de voorzolder graven en dan weer terug bij de pups kijken en weer terug naar boven om onder ons bed te graven, heel irritant maar omdat wij beneden aan het verbouwen zijn kan de deur even niet dicht., gelukkig heeft Frank het vandaag weer dicht gemaakt. Toen ik de was aan het doen was met Lily bleek Marley ook mee naar boven te zijn gegaan en was Lily de werpkist in gegaan, de pups snapten er niets van en piepten luid. Marley vloog naar beneden en Lily maakte dat ze weg kwam. Even later greep ze weer haar kans maar toen was Marley dichterbij en kregen ze ruzie in de werpkist, Lily wilde er niet uit dus heb ik ze aan hun halsbanden uit elkaar moeten trekken. Nu heb ik even een doek over het hekwerk gehangen, want Marley gromt als Lily te dichtbij komt. Alle Pups zijn mooi gegroeid en ook geeltje en roodje komen mooi bij. 

15.15 Ik kom binnen. Het eerste half uur dat ik er ben is het een "saaie bedoening"; de pups zijn niks veranderd. Nadat Lisanne en ik wat hebben gekletst over mijn zoon die vanochtend vroeg uit Nieuw-Zeeland terug is gekomen na een maand, hebben we de dagvlog gemaakt. We moesten echt zóeken wat we zouden filmen, omdat er écht niks nieuws is te melden én de pups bovendien slapen. We hebben de kleurverandering bij de neusjes gefilmd: tóch iets gevonden! 
Terwijl ik in de bak zat heb ik heerlijk geknuffeld met 2 pups en omdat Marley een poos uit de bak was, kropen de andere pups lekker tegen me aan. Zie dán nog maar eens weg te gaan... :-o 

16.30 Ik ga nu tóch maar naar huis: mijn zoon knuffelen na zó'n lange tijd.... πŸ˜‰ 

Tot morgen, Moniek 

 

Vrijdag 1 december: 7e dag 

13.30 Omdat het nog niet hélemaal botert tussen Marley en Lily, heb ik gistermiddag Lily mee naar mijn huis genomen. Ze speelt altijd zo leuk met Ivy en Lotus (mijn 2 jongste honden). Vanochtend hebben we heerlijk lang gewandeld en Lily nam weer eens het voortouw met rennen. 
Nu breng ik haar weer terug naar huis. Het ging redelijk goed tussen moeder en dochter: zolang Lily maar niét in de kist komt, óf bij het eten! 
Mij valt op dat de oogjes van sommige pups al een beetje beginnen te knijpen. Maar dat is dan ook álles wat is veranderd sinds gisteren.πŸ˜‰  

14.30 Lisanne gaat naar de winkels, ik blijf oppassen tot Frank thuis is: lekker knuffelen... 

15.00 Dé 3 puppy-knuffel-kinderen (Dari, Alper & Alpay) komen uit school even langs. Wat zijn ze weer gegroeid, zeggen ze! 

15.30 Als Lisanne thuiskomt ga ik weer naar huis, m'n eigen 3 honden uitlaten. 

Tot morgen, Moniek 

 

Zaterdag 2 december: 8e dag 

De pups groeien heel snel. iedereen die langskomst ziet gelijk dat ze hard groeien. Bijna alle pups hebben hun geboortegewicht verdubbeld en sommigen zijn zelfs erboven, alleen de kleinste (roodje en geeltje) nog niet helmaal. Vannacht bleek iemand de achterdeur niet helemaal goed dicht gedaan te hebben en met min 3 koelt het flink af, het was nog maar 14 graden met de verwarming en pelletkachel vol aan! De pups hebben het misschien een beetje koud gehad maar ik heb het geluid heel laag staan dus niet gehoord. De pups liggen niet graag alleen, zoeken elkaar echt op en liggen met zijn allen op het warmtematje. Sommige pups laten al een soort blafje of grommetje horen. Marley likt de pups nog steeds zodat ze plassen of poepen, soms komt het er dan met zo'n explosie uit dat alle andere pups ook geel waren.  

 

Zondag 3 december: 9e dag 

Wij zijn in huis aan het klussen, de planning was dat Frank eerder zou beginnen en Marley later loops zou worden maar door de natte oktobermaand liep alles uit én kwam de loopsheid van Marley eerder. We zitten nu in de afbreekfase met veel herrie dus proberen we het zo snel mogelijk te doen en in ieder geval klaar te zijn voor de pups kunnen horen. Het leggen van de nieuwe vloer stellen we uit tot de pups weer weg gaan. De extra ruimte kunnen we mooi benutten om de schommel binnen neer te zetten. 

Ik ben de afgelopen 2 dagen maar heel kort bij de pups geweest: er gebeurt nog niet zo veel, hulp is ook nog niet echt nodig en ik had het druk dit weekend. Vandaag heb ik Lily opgehaald om samen met mijn 3 honden (én puppyknuffel kids Dari, Alper & Alpay) naar het bos te gaan. Lisanne gaat nu nog niet met Marley (en dus óók niet met Lily) naar het bos. Dus hier heeft ze heel erg van genoten: ze heeft als een dolle gerend en mijn honden opgejaagd om achter haar aan te rennen :-0 (zie filmpje op youtube). 

Tot morgen, Moniek 

 

Maandag 4 december: 10e dag 

Vannacht werd ik niet lekker wakker, alleen het hoogstnodige bij de pups gedaan, honden uigelaten en snel weer terug naar bed. In de middag bij de pups gezeten, ze worden echt zwaar en zijn al rond de kilo, alleen geel nog niet maar hoewel hij keurig groeit halen de grote broers de zussen hem steeds verder in. 

13.30 Ik kom binnen. Helaas is Lisanne niet zo lekker geworden. Maar wat wil je, ze slaapt natuurlijk een week niet goed. Ik knuffel met de pups en wacht tot er iéts leven in de brouwerij komt. Maar behalve dat Roodje heerlijk in m'n hand ligt te slapen, doen de pups éigenlijk niet veel anders dan slapen. Kennelijk heeft Marley nét behoorlijk gevoed, dus zijn de buikjes vol. 
Lisanne verteld dat ze Geeltje tóch maar een beetje bij heeft gevoed, want ze is vandaag maar 2% aangekomen. 

14.30 Voordat ik naar huis ga maak ik snel nog even een dagvlog. Er gebeurt niet zo veel, maar gelukkig maakt Groentje op het laatst nog wat blafgeluidjes en wat leuke "moves". Zo wordt het tóch nog een énigzins interessante dagvlog... πŸ˜‰ 

Marley en Lily maken op het laatst nog even flink ruzie. Ik neem Lily mee, kan ze lekker bij ons spelen... 

Tot morgen, Moniek 

 

Dinsdag 5 december: 11e dag 

12.15 Als ik binnenkom is het een "ravage" van jewelste, want Frank en Lisanne zijn de huiskamer aan het openbreken. Gelukkig horen de pups nog niks, en zijn ze over een paar dagen klaar met het herrie-gedeelte. Preciés als de oortjes opengaan, als het goed is... πŸ˜‰ 
Ik probeer een dagvlog te maken, in een pauze van het boren. Maar aangezien de pups nog steeds voornamelijk slapen, wordt het weer (voor ons) een "saaie" vlog. Maar gelukkig komt er aan het eind een beetje leven in de brouwerij. 

13.15 Alper en Alpay komen binnen. Ze vragen of ze (voor het eerst) ín de bak mogen. Marley vertrouwt het wel, dus het kan. O, wat zijn ze blij! πŸ˜€ Ze stellen weer allemaal interessante vragen. Wat is dit toch leuk voor onze buurkinderen: ze leren ervan én wennen meteen aan honden. 
Later vandaag komt Dari naar mijn huis om te vertellen dat hij vandaag voor het eerst in de bak mocht bij de puppies!!! (Dari komt bijna dagelijks, soms meerdere malen, bij mij thuis om met mijn honden te knuffelen: hij is een écht puppyknuffel kind! Hij woont 3 huizen bij mij vandaan.) 

In het begin plassen en poepen de pups alleen nog maar als Marley ze wast, zo werkt dat. Maar de pups beginnen nu ook af en toe uit zichzelf te plassen, dus zónder dat Marley ze likt. Lisanne is van plan om één dezer dagen al een plasmatje in de bak te leggen. 

13.30 Ik ga weer naar huis. 

Tot morgen, Moniek 

 

Woensdag 6 december: 12e dag 

Vannacht kwam Marley steeds boven liggen, zodra ze op de camera de pups hoorde piepen ging ze weer naar beneden. De pups waren tussendoor tevreden en stil. Ze slapen en als ze Marley voelen of ruiken weten ze pijlsnel Marley te lokaliseren, drinken en slapen weer verder. Wel zie ik dat er meer plasplekken op het kleed komen, een teken dat we binnenkort met de zindelijkheidstraining gaan beginnen. Ik zet ze al vast in de werpkist, ik heb met vorige nest gemerkt dat als je het vroeg aanbiedt, ze er minder mee gaan rommelen later. Bij alle pups worden de tanplekken duidelijker en lijken toch echt alle pups tan te krijgen, zo gek want de kans er op is 1 op 2. Ook krijgen de pups meer pigment op neus, lippen en pootjes. Geeltje is nog steeds de enige met de ogen op een kiertje. Vanavond waren rood en bruin even aan het stoeien met de bekjes in elkaar. Vandaag bleven ze heel rustig en heb ze eigenlijk niet horen piepen. Wij zijn klaar met de echte herrie sloopdingen dus hebben de pups gelukkig niks van gemerkt.

 

16.45 De hele huiskamer is behoorlijk opgeruimd. Frank en Lisanne hebben gisteren heel hard gewerkt, zodat de huiskamer nu weer rustig is. 
Lisanne heeft vandaag inderdaad al een plasmatje en een grasmatje in de bak gelegd, want ze vindt nu wel vaker plasplekjes in de bak. 
De pups zijn net gevoed door Marley, dus het is rustig in de bak. Hier en daar waggelt een pup rond, maar bij sommigen lijkt het al écht wat op lopen. 
Lisanne laat me trots Geeltje zien: de oogjes beginnen open te gaan, maar je moet wel héél goed kijken én met een lamp erbij! πŸ˜‰ 

De nagels van de pups zijn wat lang, da's lastig voor Marley's tepels. Ik ga ze knippen. 
Bruintje is wat druk en spartelt wat tegen; 
Groentje is heel rustig, tót het laatste nageltje; 
Blauwtje is een woelwatertje; 
Rose is heel rustig en slaapt gewoon rustig verder; 
Roodje is ook best rustig, na éven tegen te hebben gestribbeld; 
Geeltje wil helemaal niet. Ik probeer het nog een keer als ze wat gedronken heeft. Nu ging het een stuk beter. 

Tot morgen, Moniek 

 

Donderdag 7 december: 13e dag 

16.00 Als ik binnenkom, zie ik dat de bak wat zanderig en smoezelig is, van het zand van Marley's poten. Ik verschoon de bak door de pups in een mand ernaast te leggen. Ik verwacht dat ik ze in de gaten moet houden dat ze niet uit de mand, maar Marley komt al aanrennen als ik de mand pak. Handig, die gaat voeden. Zo kan ik even puzzelen met de bak, want die heb ik al ruim een jaar niet gedaan. Dat was voor het laatst bij het vorige nestje van Marley... 

Ik ontdek dat Geeltje z'n ogen nu echt hélemaal open heeft. Lisanne komt verbaasd naar me toe om te kijken: "vanochtend waren het nog spleetjes!", roept ze verbaasd! Zó snel gaat dat dus! Maar bij álle andere pups is nog niks te zien, da's wel frappant. 

Wanneer Marley op een gegeven moment weer in de bak wil, liggen de pups heel erg verspreid waardoor ze er niet bij kan. Ik zeg dat ze even moet wachten, ik wil een pup aan de kant leggen. Maar vóórdat ik het door heb springt ze al in de bak, bóven op Bruintje. Die zét het op een gillen, Marley schrikt ervan. Maar na een knuffel van mama is het snel voorbij. 

Het valt me op dat de pups nu meer tevreden zijn: ze piepen minder en blijven zelfs rustig in je hand liggen, vanaf het moment dat je ze oppakt. 

Tot morgen, Moniek

 

Vrijdag 8 december: 14e dag 

18.00 Ik kom binnen met een grote pan met eten, heb gekookt voor iedereen (onze 2 gezinnen). Zo hoefde Lisanne niet te koken. Én ik heb Lilly thuisgebracht, die heeft weer heerlijk met mijn honden gespeeld in het bos. 

De pups waren natuurlijk weer aan het slapen. Yanniek helpt mij even met de dagvlog maken. We laten dit keer even alle pups één voor één voor de camera komen. De oogjes van een paar andere pups zijn ook al open of op een kier, maar ze zien natuurlijk nog niet goed. Ook waggelt er af en toe een pup voorbij, maar verder gebeurt er (weer) niet zoveel. 

18.30 Ik ga naar huis, ook zelf eten. 

Tot morgen, Moniek 

 

Zaterdag 9 december,

vandaag met ik beginnen bij mijn laatste gezin, daarna neem ik verlof op tot de pups weer gaan verhuizen. Dat betekent dat de agen vroeg beginnen, Als ik om 8 uur begin heb ik thuis de pups al verschoond en de grote honden uitgelaten. In het weekend is er vaak iemand thuis dus kan ik met een gerust hart werken, Kian houdt op de iPad de bak in de gaten terwijl hij gewoon zijn ding kan doen. In de middag merk ik dat de pups nu echt sprongen maken, ze klimmen op schoot en worden graag geknuffeld. Er komt bijna elke dag wel bezoek, natuurlijk de buurtkinderen die een potje kunnen breken bij Marley maar ook Milou en haar familie komen veel langs. Marley vind het allemaal wel best, soms komt ze wel. Naast je zitten als of ze kijkt of je de pup wel goed behandeld. Lily moet nog steeds een beetje afstand bewaren maar ik merk dat ze heel stiekem steeds dichterbij komt. Get gebeurt steeds meer dat Marley het wel best vind. In de avond leggen we vaak een van de pups even bij Lily om te knuffelen, ze krijgen dan een uitgebreide wasbeurt zo lief.

 

Zondag 10 december: 16e dag 

ik merk dat de pups zich bewust beginnen te worden van plassen en poepen. Ik herken het van de vorige nestjes, je ziet ze opeens stil staan, beetje onrustig en dan opeens zakken ze iets door de beentjes en laten het lopen. Voor mij begint nu de schone taak om ze bewust te maken van de plas en gras mat. De komende weken zal ik dus bij ze gaan zitten als ze wakker zijn. Normaal is dat met 3 weken dus moet nog paar dagen doorkomen tot ik klaar ben met werken. Ook vandaag zijn de kinderen en Frank thuis dus die kunnen een beetje op Lily letten.  Tussen de slaapjes door zijn de pups echt wakker, beginnen op elkaar te reageren en spelen met de spullen die ik in de kist heb gelegd. Ik verschoon de bak nu wel 2 of 3 x per dag, Marley  likt de poep netjes op maar het wordt toch een vieze boel. De pups lijken het niet meer koud te hebben dus de warmtelamp is nu weg. Wel laat ik het warmte matje in het midden liggen 


Ik ben gisteren niet langs geweest, omdat ik een hele dag weg was met m'n orkest voor een concert.  Toen ik de dagvlog van Lisanne zag, zag ik dat de pups opeens héél hard gaan. Het worden écht hondjes: enigszins steviger lopen, blaffen en zélfs al stoeien!

Marley ligt te voeden, dus er is enigszins leven in de brouwerij. Ik zie nu ook live hoe ze gegroeid zijn. Maar verder liggen ze alleen maar lekker tegen me aan te slapen. 

Vanaf morgen pas ik iedere dag even een paar uurtjes op, dán zullen ze wel wat levendiger zijn, hoop ik. 

Tot morgen, Moniek 

 

Maandag 11 december: 17e dag 

Vandaag mag Yanniek later beginnen dus als Moniek om 12 uur komt en Frank komt thuis lunchen om 13 uur ben ik al bijna klaar met werken en zijn ze kort alleen. De pups lopen nu echt al goed, bij het verschonen van de bak mogen ze in de ren wat rond scharrelen, meestal vallen ze dan snel in slaap en leg ik ze terug in de schone bak. Marley voedt ook wel in de grote bench, dat probeer ik er in te houden, ook als de pups groter zijn want dan heb ik de tijd en kans om nu de bak en straks de ren een beetje op te ruimen. Als de pups slapen kan ik snel even boodschappen doen of ga ik Marley en Lily uitlaten. Via de camera kan ik zien of we nog wat verder kunnen of de pups al aan het ontwaken zijn en we terug moeten. Soms liggen er al plasjes op de mat.

 

12.00 Lisanne is aan het werk en niemand is thuis, ik kom even een uurtje of 2 oppassen. 
Ik ga meteen de bak verschonen, want er is flink gepoept en geplast overal. De pupjes gaan buiten de bak bij Marley drinken en als ik klaar ben met verschonen, zijn precies de eerste pups klaar met drinken. Zo leuk om te zien dat ze al een beetje op verkenning gaan buiten de bak. Ik maak gelijk de dagvlog, want nú is er actie en dat kan zómaar weer voorbij zijn... πŸ˜‰ Als ze allemaal zo'n beetje klaar zijn met drinken, stop ik ze één voor één weer in de bak. Ze lopen/waggelen wat rond, stoeien wat en Bruintje probeert naar de plasmat te gaan, heb ik het idee. Omdat hij achter me zit, en ik de rest óók in de gaten probeer te houden, plast'ie uiteindelijk tóch naast het matje. Pech gehad, volgende keer beter... 
Bruintje blaft en gromt al écht! 
Heel eigenwijs zit Blauwtje even te kijken, alsof'ie wat wil gaan doen. Maar hij valt dan tóch, net als de rest, weer in een diepe slaap. 
De tandjes komen al een klein beetje door bij sommigen, dat voel je vooral als ze in je oren proberen te bijten! En bij állemaal zijn de oogjes nu open. 

14.00 Nadat ik nog even op de bank heb liggen knuffelen met Roodje en Bruintje, ga ik naar huis want Frank is thuis, die gaat verder oppassen. 

Tot morgen, Moniek 

 

Dinsdag 12 december: 18e dag 

Vanmorgen was de plasmat behoorlijk vies, poep op allerlei plekken en ook wat plasjes, ben ik blij dat Marley alles netjes oplikt en ik alleen een doekje er overheen hoef te halen en. een schoon matje er op hoef te doen. Ook vandaag begin ik weer heel vroeg maar nu moet Yanniek eerder dan ik dacht beginnen, Moniek komt rond 12 uur maar op de camera Zie ik dat het wel prima er uit ziet, ze slapen veel en er zijn steeds maar 1 of 2 pups tegelijk wakker. Geeltje loopt nu echt een keer doelbewust naar het matje om te poepen. Dat is blijkbaar best lastig en al draaiend poept hij precies naast de plasmat. Het is vandaag paar keer gelukt om een pup op tijd op de plasmat te zetten, zo hebben ze bijna allemaal wel een plas er op gedaan. Vanavond komen de eerste pupkoper kijken, Marley vind het prima en komt steeds naast ze zitten als of ze jaloers is op alle aandacht die de pups krijgen. Ook komen Milou met haar broertje en moeder weer even knuffelen, Marley is altijd helemaal gek op Sem en gaat helemaal tegen hem aan zitten als hij haar maar aait., 

 

12.15 Ik kom weer even twee uurtjes oppassen. 
De pups zijn ongeveer 2 uur alleen met Marley geweest, terwijl Lisanne op haar werk de camera aanhad. De bak is lang niet zo vies als gisteren, dus ik wacht nog even met verschonen. (Één poepje en een enkel plasje. Dat hebben de pups, én Marley, goed gedaan vanochtend. 
Als Marley al vrij snel in de bak komt, gaan alle pups meteen gulzig drinken. Ze hebben kennelijk lang geslapen voordat ik aankwam. 
Er komt leven in de brouwerij, want Marley is klaar met voeden. De hele bups begint te spelen, piepen en plassen. Goed moment om even een dagvlog te maken, is alleen wél lastig om de pups die moeten plassen te sturen zo met één hand. πŸ˜‰ Als Lily begint te blaffen, zie je sommige pups een klein beetje schrikken. Het horen gaat zo'n beetje beginnen! 
In d'r slaap blaft Bruintje een paar keer heel luid! 
Het is mij een raadsel hoe er zoveel plasjes op het plasmatje zitten. Terwijl nu ik erbij zit, plassen ze er helemaal niét op. Sterker nog, als ik ze erop zet, lopen ze er weer vanaf :-0 
Roze en Geeltje kwamen zélf naar me toe gekropen om bij me te liggen, érg leuk en gezellig! Dit heb ik nog niét meegemaakt met de pups van Marley. Trouwens óók niet met m'n eigen pups, bedenk ik me nu. Het lijkt wel op wat Lily vaak doet: hélemaal in je kruipen, o jee!!! 

14.30 Lisanne komt thuis. Ze komt meteen knuffelen met de pups in de bak. Marley was aan het voeden, maar stopte om Lisanne te begroeten. De pups waren gelijk druk aan het rondlopen en spelen met elkaar én opvallend: ze liepen allemaal naar haar toe, behalve de 2 pups die op mijn schoot lagen. Ze herkennen haar dus blijkbaar! 

14.45 Ik ga naar huis, kijken of m'n jongste hond al wakker is en uitgelaten wil worden. 

19.00 Pupkopers Dakota en Max komen op bezoek. Ik kom even langs om kennis met ze te maken. De pups zijn gelukkig best wel levendig, dus kan het bezoek goed kennis maken met de pups. Na een tijdje ga ik weer naar huis. 

Tot morgen, Moniek 

 

Woensdag 13 december: 19e dag 

Ben blij dat ik nog maar 2 x hoef te werken, merk dat de zorg voor 6 harige en 1 normale baby best druk is. Na mijn werk ligt er elke dag nog een flinke was voor mij klaar, de speeltjes in de bak moeten ook vrijwel dagelijks mee in de was, ik wil dat het fris blijft ruiken. De pups worden steeds meer alert op de omgeving ik zie ze echt staren naar speeltjes en geeltje deed een poging om een sprintje te trekken naar een speeltje toe.Ik hoor de pups veel meer geluid maken, eerst vooral soms zeuren piepen nu blafgrommen ze, soms als ze dromen maken ze geluidjes en zie je de pootjes al rennen. Alle pups proberen bij mij op schoot te klimmen, vinden het heerlijk dat ik ze knuffel. Lily komt vandaag zomaar in de ren terwijl Marley voedt en als ze niet gpweggestuurd wordt komt ze nog dichterbij en steekt haar kop door het gat. Als Marley in de bench ligt te voeden komt ze meehelpen likken, ik weet niet of Marley het echt prettig vind maar ze doet niets dus Lily grijpt haar kans. Als later Marley even in de keuken is gaat ze de werpkist in. Na een tijdje komt Marley er achter en dan maakt lily dat ze weg komt. Terwijl ze lekker liggen te drinken komt opeens Geeltje van de borst, loopt naar de plasmat, doet een plas en hup terug naar de borst. Ik ben verbaasd, nog geen 3 weken oud!

 

12.00 Ik kom weer een paar uurtjes oppassen. 
De bak is flink ondergeplast, dus als er een pup wakker wordt leg ik'em in de bench bij Marley. De rest volgt, zo kan ik de bak verschonen. 
Als de pups klaar zijn met drinken, laat ik ze nog even rondscharrelen in de buurt van Marley. Daarna leg ik ze weer in de bak, waar er een paar gelijk gaan slapen Roodje blijft wakker en zit wat rond te kijken. Als ik haar oppak om te knuffelen vindt ze dat blijkbaar niet zo fijn, ze is onrustig en piept. Ik zet haar op de plasmat, maar dat is het toch ook niet. Na een tijdje valt ze in slaap. 
Roze is heel lief aan het spelen met een bal en komt daarna naar me toe om tegen me aan te knuffelen. 

13.15 Alper & Alpay komen binnen. Jammer genoeg slapen alle pups net weer. Ze gaan even in de ren naast de bak zitten, wachten of er een pup wakker wordt. 
Plotseling worden álle pups wakker, alsof ze vóelen dat Lisanne net binnenkomt... πŸ˜‰ Er valt nu genoeg te knuffelen! Alper ontdekt dat Blauwtje echt al een beetje kijk naar een speeltje en gaat met hem spelen. Vlug film ik het. (Te zien op het youtube kanaal van Lisanne, net als álle andere filmpjes en dagvlogs trouwens...) 

13.45 Ik ga naar huis, m'n eigen hondjes knuffelen. 

Tot morgen, Moniek

 

 Donderdag 14 december

12.30 Ik kom binnen. De pups zijn wéér levendiger geworden/kunnen weer meer. Als ik bij ze in de bak ga zitten, komen er gelijk een paar naar me toe. Ook lopen er enkele pups richting het plasmatje. Een enkeling haalt de mat, anderen (net) niet. 

14.00 Ik ga naar huis, Lisanne komt thuis en neemt de boel over... 

Tot morgen, Moniek 

Vandaag probeer ik weer net als gisteren wat eerder klaar te zijn. Moniek is er nog net als ik thuis kom. Moniek heeft lekker gewandeld en Lily mocht mee. Op de camera waa pr ik tijdens mijn werk regelmatig op kik leken de pups vooral te slapen dus toen Moniek belde of ze de lange ronde kon doen was dat natuurlijk prima. Bij thuiskomst sliepen de pups dus kon k rustig lunchen, toen de pups wakker werden heb ik lekker bij ze gezeten, de pups worden steeds leuker, komen knuffelen en gaan op ontdekking. Wel merk ik dat de pups meer honger hebben, als Marley klaar is met voeden lijken de pups nog niet tevreden. Soms lukt het om haar nog even te laten voeden maar dat wil ze niet altijd. Ik heb gelijk een bestelling gedaan met speciale mousse eten voor de mogen ze dan niet mee starten. Plasmat is bezaaid met poeprestjes dus blijkbaar wordt er toch steeds meer gebruik van gemaakt. Als ik aan het koken ben worden de pups wakker, Kian maakt het koken af zodat ik bij de pups kan zitten. Poep en pies ruimen is hem net wat te lastig. Bij de pups voel je overal tandjes en zelfs al kiezen doorkomen, ze hebben ook echt behoeft om op dingen te kauwen.

 

Vrijdag 15 december: 21e dag 

11.30 Ik kom binnen. Roel, één van de pupkopers, is er met z'n schoonzoon Max. Hij gaat van z'n pup een hulphond maken. Hij gaat uitzoeken welke pup het beste bij z'n doeleinde past. Als de pups 5/6 weken zijn, denkt hij wel te weten welke pup hij neemt. Dan kunnen ook de rest van de pups verdeeld worden. 
Als het bezoek weggaat, blíjft Geeltje maar piepend rondlopen. Ik wet hem op de plasmat, maar dat is het niet. Lily is in de ren en helpt de pup plassen door te likken, want Marley doet niks. Maar ook dát helpt n iet. We hebben de indruk dat hij honger heeft. Aangezien de puppymousse van het vorige nestje helemaal op is (ook die van mij), heeft Lisanne nieuwe besteld, die komt toevallig nét binnen. Meteen maakt Lisanne een schaaltje klaar. Toevallig zijn alleen de 3 reutjes wakker, waardoor alleen zij voor het eerst gaan eten. Vooral Geeltje heeft enórme trek, hij blíjft maar eten. Maar vooral: hij trilt enorm terwijl hij eet, het is bijna zielig om te zien... 

Nou, dát was weer een mijlpaal: voor het eerst puppymousse eten! (Zie dagvlog.) 

13.00 Ik ga naar huis. 

 

Zaterdag 16 december: 22e dag 

11.00 Pupkoper Richard komt met z'n gezin. Marley vindt het inmiddels prima dat haar pups worden opgepakt en uit de ren gaan. Wél houdt ze heel goed in de gaten wat er gebeurt met iedere pup. Toen Richard iets in z'n zak stopte, rénde Marley naar hem toe om te kijken of het niet een pup was die hij in z'n zak wilde stoppen! Zó mooi om te zien. Maar ze blaft of nipt niet of zo, het blijft bij checken. 
Alle pups zijn voor het eerst uit de ren, los in de huiskamer. Met wat matjes tegen de gladheid en de plasmatjes in de buurt, lopen ze een beetje piepend rond. We moeten alle pups nu goed in de gaten houden, want ze gaan allemaal natuurlijk plassen en poepen, en niét persé op de plasmat... πŸ˜‰ Na wat geknuffel en geaai, gaan ze allemaal één voor één slapen. 
12.00 Pupkopers Juliane en Barry komen. Aangezien Geeltje al een tijdje piepend rondloopt en we denken dat hij honger heeft, gaan we de pups voeden. Lisanne gaat wat pupbrokjes weken in gekookt water. Mij lijkt dat wat vroeg, want ze hebben gisteren voor het eerst puppymousse gehad. Maar we proberen het. Als de brokjes hélemaal zacht zijn, gemengd met wat puppymelk, mogen de pups proberen te eten. Maar ze snappen het inderdaad niet en gaan inderdaad niet echt eten. De mousse ruikt natuurlijk veel sterker voor ze, dus we doen er wat mousse doorheen. Ja hoor, nu eten ze beter! We moeten alleen wél Marley in de gaten houden, die pakt áls ze maar kan ook wat van het eten! 
Lily ligt intussen rustig met de pups te knuffelen. We moeten haar alleen wel cónstant in de gaten houden dat de ze de pups niet gaat likken (waardoor ze dus gaan plassen), want dat wil ze eigenlijk de hele tijd wel doen! (Grappig, want bij haar éigen pup likte ze de pup niét constant!) Wat mooi is om te zien, is dat de pups wél spelen met Lily, maar niét proberen te drinken bij haar. Gelukkig maar!!! (Zie vorige nestje van Marley!) 

13.00 Ik ga naar huis. 

Tot morgen, Moniek 

 

Zondag 17 december: 23e dag 

14.00 De (voorlopig) laatste pupkopers komen.  

Marley vindt het eigenlijk prima dat er bezoek voor de pups komt, je merkt wel dat sommige mensen met meer voorzorg behandeld worden. Ze houdt ze extra in de gaten en als ze opeens een pup willen pakken schiet Marleu er op af en maakt een zachte hap beweging. We kletsen gezellig, de pups scharrelen over de grond, ook wel vaak piepend omdat ze het wel spannend vinden. Ondertussen  worden alle pups geknuffeld tot ze allemaal liggen te slapen, op de grond dan wel op schoot!  

De pups weten regelmatig de plasplek te bereiken maar ook gaan er nog veel plasjes omheen dus de bak verschonen moet vaak gebeuren. Ik heb inmiddels ook een bakje water in de werpkist gezet, vaak staan ze hier met hun pootjes en of lopen ze met een natte staart door het hok. We geven ze ´s avonds nog een keer puppymousse vermengt met een klein beetje gewelde brokjes. De mousse heeft een sterke geur en als de pups het ruiken worden ze gelijk onrustig. De geweekte brokjes zijn zacht maar best makkelijk te pakken en maken minder rommel dus ik meng ze er steeds wat meer door. Alles wat overblijft wordt door Marley verslonden. Als de visite weer weg is gaan we naar het bos, de pups zijn uitgeteld dus hebben we alle tijd. De pups krijgen nu steeds eerst borstvoeding en daarna brokjes met mousse. Ik merk dat ze soms wat mopperen aan de borst en dan gaan shoppen van de ene borst naar de andere, kan best dat de melk wat terugloopt nu ze bijgevoerd worden. De tanden zijn nu echt wel door en heel scherp, soms hoor je al pups jammeren omdat ze gebeten worden. In de avond nog even gezellig bij ze gezeten, ze spelen nu echt leuk, besluipen elkaar en kunnen zich echt al concentreren op de speeltjes of je intens aankijken. Net als ik naar bed wil worden de pups weer wakker en zal ik dus nog even bij ze gaan zitten, zo voorkom ik dat ze poepen en er door heen lopen en de hele nacht op de vieze plekken moet liggen. Marley likt nog wel alle poep op, maar nu ze ook brok eten veranderd de smaak en opeens doet ze het dan niet meer. Na inderdaad een heleboel poep kan ik lekker naar bed. Tot morgen! 

Maandag 18 december: 24 e dag 

Vanmorgen waren ze vrij laat wakker. Marley kan helaas nog steeds naar boven dus lag het grootste deel van de nacht naast mij op de grond op een schapenvacht. Mjjn camera staat heel  zacht maar omdat er nog geen deur beneden in zit hoor je ze toch wel als ze hard piepen en ik denk dat marley dat ook weet. Na het drinken en een beetje mousse en een schone bak sliepen de pups en ben ik de grote honden uit gaan laten. Frank is thuis aan het werk dus kon ik even een uurtje naar mijn werk om de leenauto terug te brengen. Voorlopig zal ik hem niet nodig hebben. De pups sliepen nog toen ik thuiskwam dus dat kwam goed uit. De gele loopt qua gewicht nog steeds op de anderen achter, verder merk ik niets bijzonders aan hem op. Tijdens het spelen-vechten is hij natuurlijk wel de lichtste dus moet echt zijn best doen. Ze kunnen nu ook echt grommen als ze spelen en hangen nu soms al in de ander zijn vacht. Als marley voedt is hij vaak de laatste die melk kan pakken. Hij heeft vanaf het begin de achterste en onderste tepel toegeeigend en dat is een klus om je onder de zware broers en zussen door te wurmen.  

De pups laten het horen als ze moeten poepen, zal ook wel wennen zijn dat ze het nu zelf moeten doen, ze draaien eerst rondjes dus vaak draaien door de eigen poep heen, maar al doende leert men zeggen ze. Tussen de wakkere momenten door kunnen wij mooi verder met de huiskamer, hopelijk zijn we deze week helemaal klaar. Ik denk dat ik morgen de bak ga opruimen, ze lopen al zo goed en met de grotere plasmat en nu ook de grotere grasmat is het best vol.  Laat op de avond geef ik nooit brokjes meer, vorige nestjes gingen dan in de nacht heel veel poepen. Morgen gaan we vers vlees proberen. De lichten bij de pups gaan uit, welterusten! 

 Dinsdag 19 december: 25e dag 

Vanmorgen moest Bodine al vroeg eruit, gelukkig merkten de pups het niet en kon ik om 8 uur opstaan. Ze hadden flink van de plasmat gebruik gemaakt en ook veel poepvlekken het en der. Ik laat nu Marley vaker in de bench voeden, dan kan ik rustig de bak verschonen zonder dat er pootjes klem onder komen te zitten. Alle pups hebben momenten dat ze erg aan het piepen zijn, vooral rood en Blauw kunnen er wat van. Waar voorheen Marley er gelijk heen ging om de pup te troosten, te voeden of te likken nu lijkt dat het opvoeden begonnen is, ze laat de pups veel langer wachten voor ze er naar toe gaat. Ze voedt nu vaak zittend maar met 6 pups is het vol, vaak kan geel niet bij de achterste  tepels omdat de grote pups daar al liggen en de hoge tepels  kan hij nog niet bij. overdag laat ik Marleu gaan liggen dan gaan het drinken voor alle pups het makkelijkst. De tandjes zijn scherp en ik heb haar, toen bruin een keer helemaal alleen dronk horen mopperen dat ze het niet wilde.  De komende periode zal ze vaker laten weten dat er niet meer onbeperkt gedronken mag worden. Vanmiddag kwamen Alper en Alpay kwamen na bijna een week uit logeren weer knuffelen. ze waren verbaasd dat ze zp groot waren geworden  en ook al zo goed konden lopen!  Vandaag kregen ze 3 x extra te eten, de komende week gaan we naar 4 x zodat de borstvoeding over 2-3 weken afgebouwd is. Als ik geen pups hou wil ik geen risico op borstontseking lopen dus de laatste week krijgt Marley een romper aan en mogen ze niet meer drinken. Vanavond voor de  3de keer de bak verschoond en ook alle knuffels en kleden gaan weer in de was. 

woensdag 20 december: dag 26

De pups groeien goed, geeltje weegt het minst maar ook hij groeit netjes door. Ik ben nu ook met vers diepvriesvlees erbij. Begonnen. Eerst maar eens de hamburgers van Mama proberen voor ik een doos speciaal puppy vlees aanschaf. Ze lijken het heel vreemd te vinden, proeven wat maar hebben weinig interesse. De baby brokjes week ik en dan met beetje puppymelk eten ze dat wel graag op. Alles wat overblijft mag Marley opeten want die heeft erge honger, blijkbaar eten de pups toch nog best veel bij haar. Ze wil minder voeden, als ze gaat liggen mag iedereen drinken, daarbuiten proberen ze het ook maar dan begint ze te brommen. Ze gaan inmiddels de hele werpkist door en spelen al echt met de speeltjes en met elkaar. In de nacht kan Marley er altijd bij want Lily slaapt nog steeds.

 

 

Donderdag 21 december: dag 27

Vandaag vond ik het de hoogste tijd om de werkkist op te ruimen, ze hebben behoefte aan meer plek om te lopen en te spelen. Ze hebben nu een grote bench en ik heb allemaal matten liggen zodat ze niet uitglijden.  Ze krijgen 4-5 x per dag te eten. De 2de vleesmaalttijd ging al veel beter, vooral geeltje lijkt het lekkerder te vinden dan de brokken. Ik weet de pups nu 1-2.  Per week maar als ik Geeltje weeg is er nauwelijks iets bij, even later ontdek ik dat hij ook dunne poep heeft. Gelukkig is hij er verder niet ziek van en speelt lekker met de rest. Wel geef ik hem wat probiotica en laat hem vaak bij Marley drinken. Lastig is wel dat Marley voedt in de bench, willen ze niet dan moeten ze wachten tot volgende moment, tussendoor staand voeden wil ze meestal niet. Geeltje  lijkt nog dunner te poepen, hij is wéér nauwelijks aangekomen en ik maak voor de zekerheid een afspraak voor morgen bij de dierenarts, anders moet ik tot woensdag wachten. We hebben mooie foto’s van de pups gemaakt, wat lijken ze al groot! Sommige pups stonden in een paar seconden er goed op, groen daar en tegen had geen zin!  Nu is er ook veel meer plek om een grote grasmat in de bak te doen, ze beginnen de voorkeur te geven aan het gras, dat spettert waarschijnlijk minder.  Ze beginnen het vlees vermengt met puppymelk steeds meer te waarderen, terwijl ik alles op de grond voorbereid  zodat de pups kunnen eten, vreet Marley in een paar seconden het vlees van de pups allemaal op! Wij halen tussen door een voorraadje puppy vlees, dat bevat meer voor pups aangepaste vitamines en calcium.

Vrijdag 22 december: dag 28

Vandaag zijn de pups wel meer wakker dan gisteren maar ze slapen nog echt meer dan in de lichte werpkist. Ze beginnen nu ook te vechten met elkaar, je kunt ze soms horen gillen, als het te gek wordt komt mama eraan om ze te redden. Lily wilde ook gaan helpen met werd op haar plek gezet door Marley en mocht echt niet de ren in. 
Vanmiddag naar de Da geweest, ze heeft Geeltje helemaal na gekeken, kon niets geks ontdekken. Ze voelde wel een flink volle buik maar dat klopte want hij had net gegeten. Plan is paar keer per dag anti diarree middelen, extra bijvoeden, elke paar uur, veel borstvoeding en morgen voor de zekerheid alles met anti Giardia middelen ontwormen gedurende 3 dagen. Als het slechter met gaat mag ik haar bellen want hij mag niet verder afvallen. 

 

, mogen de pups proberen te eten. Maar ze snappen het inderdaad niet en gaan inderdaad niet echt eten. De mousse ruikt natuurlijk veel sterker voor ze, dus we doen er wat mousse doorheen. Ja hoor, nu eten ze beter! We moeten alleen wél Marley in de gaten houden, die pakt áls ze maar kan ook wat van het eten! 
Lily ligt intussen rustig met de pups te knuffelen. We moeten haar alleen wel cónstant in de gaten houden dat de ze de pups niet gaat likken (waardoor ze dus gaan plassen), want dat wil ze eigenlijk de hele tijd wel doen! (Grappig, want bij haar éigen pup likte Tot morgen, Moniek 

 

Zondag 17 december: 23e dag 

14.00 De (voorlopig) laatste pupkopers komen.  

Marley vindt het eigenlijk prima dat er bezoek voor de pups komt, je merkt wel dat sommige mensen met meer voorzorg behandeld worden. Ze houdt ze extra in de gaten en als ze opeens een pup willen pakken schiet Marleu er op af en maakt een zachte hap beweging. We kletsen gezellig, de pups scharrelen over de grond, ook wel vaak piepend omdat ze het wel spannend vinden. Ondertussen  worden alle pups geknuffeld tot ze allemaal liggen te slapen, op de grond dan wel op schoot!  

De pups weten regelmatig de plasplek te bereiken maar ook gaan er nog veel plasjes omheen dus de bak verschonen moet vaak gebeuren. Ik heb inmiddels ook een bakje water in de werpkist gezet, vaak staan ze hier met hun pootjes en of lopen ze met een natte staart door het hok. We geven ze ´s avonds nog een keer puppymousse vermengt met een klein beetje gewelde brokjes. De mousse heeft een sterke geur en als de pups het ruiken worden ze gelijk onrustig. De geweekte brokjes zijn zacht maar best makkelijk te pakken en maken minder rommel dus ik meng ze er steeds wat meer door. Alles wat overblijft wordt door Marley verslonden. Als de visite weer weg is gaan we naar het bos, de pups zijn uitgeteld dus hebben we alle tijd. De pups krijgen nu steeds eerst borstvoeding en daarna brokjes met mousse. Ik merk dat ze soms wat mopperen aan de borst en dan gaan shoppen van de ene borst naar de andere, kan best dat de melk wat terugloopt nu ze bijgevoerd worden. De tanden zijn nu echt wel door en heel scherp, soms hoor je al pups jammeren omdat ze gebeten worden. In de avond nog even gezellig bij ze gezeten, ze spelen nu echt leuk, besluipen elkaar en kunnen zich echt al concentreren op de speeltjes of je intens aankijken. Net als ik naar bed wil worden de pups weer wakker en zal ik dus nog even bij ze gaan zitten, zo voorkom ik dat ze poepen en er door heen lopen en de hele nacht op de vieze plekken moet liggen. Marley likt nog wel alle poep op, maar nu ze ook brok eten veranderd de smaak en opeens doet ze het dan niet meer. Na inderdaad een heleboel poep kan ik lekker naar bed. Tot morgen! 

 

Maandag 18 december: 24 e dag 

Vanmorgen waren ze vrij laat wakker. Marley kan helaas nog steeds naar boven dus lag het grootste deel van de nacht naast mij op de grond op een schapenvacht. Mjjn camera staat heel  zacht maar omdat er nog geen deur beneden in zit hoor je ze toch wel als ze hard piepen en ik denk dat marley dat ook weet. Na het drinken en een beetje mousse en een schone bak sliepen de pups en ben ik de grote honden uit gaan laten. Frank is thuis aan het werk dus kon ik even een uurtje naar mijn werk om de leenauto terug te brengen. Voorlopig zal ik hem niet nodig hebben. De pups sliepen nog toen ik thuiskwam dus dat kwam goed uit. De gele loopt qua gewicht nog steeds op de anderen achter, verder merk ik niets bijzonders aan hem op. Tijdens het spelen-vechten is hij natuurlijk wel de lichtste dus moet echt zijn best doen. Ze kunnen nu ook echt grommen als ze spelen en hangen nu soms al in de ander zijn vacht. Als marley voed is hij vaak de laatste die melk kan pakken. Hij heeft vanaf het begin de achterste en onderste tepel toegeigend en dat is een klus om je onder de zware broers en zussen door te wwrmen.  

De pups laten het horen als ze moeten poepen, zal ook wel wennen zijn dat ze het nu zelf moeten doen, ze draaien eerst rondjes dus vaak draaien door de eigen poep heen, maar al doende leert men zeggen ze. Tussen de wakkere momenten door kunnen wij mooi verder met de huiskamer, hopelijk zijn we deze week helemaal klaar. Ik denk dat ik morgen de bak ga opruimen, ze lopen al zo goed en met de grotere plasmat en nu ook de grotere grasmat is het best vol.  Laat op de avond geef ik nooit brokjes meer, vorige nestjes gingen dan in de nacht heel veel poepen. Morgen gaan we vers vlees proberen. De lichten bij de pups gaan uit, welterusten! 

 Dinsdag 19 december: 25e dag 

Vanmorgen moest Bodine al vroeg eruit, gelukkig merkt de pupshet niet en kon ik om 8 uur opstaan. Ze hadden flink van de plasmat gebruik gemaakt en ook veel poepvlekken het en der. Ik laat nu Marley vaker in de bench voeden, dan kan ik rustig de bak verschonen zonder dat er pootjes klem onder komen te zitten. Alle pups hebben momenten dat ze erg aan het piepen zijn, vooral rood en Blauw kunnen er wat van. Waar voorheen Marley er gelijk heen ging om de pup te troosten, te voeden of te likken nu lijkt dat het opvoeden begonnen is, ze laat de pups veel langer wachten voor ze er naar toe gaat. Ze voedt nu vaak zittend maar met 6 pups is het vol, vaak kan geel niet bij de achterste  tepels omdat de grote pups daar al liggen en de hoge tepels  kan hij nog niet bij overdag laat ik Marleu gaan liggen dan gaan het drinken voor alle pups het makkelijkst. De tandjes zijn scherp en ik heb haar, toen bruin een keer helemaal alleen dronk horen mopperen dat ze het niet wilde.  De komende periode zal ze vaker laten weten dat er niet meer onbeperkt gedronken mag worden. Vandaag kregen ze 3 x extra te eten, de komende week gaan we naar 4 x zodat de borstvoeding over 2-3 weken afgebouwd is. Als ik geen pups hou wil ik geen risico op borstontseking lopen dus de laatste week krijgt Marley een romper aan en mogen ze niet meer drinken. Vanavond voor de  3de keer de bak verschoond en ook alle knuffels en kleden gaan weer in de was. 

woensdag 20 december: dag 26

De pups groeien goed, geeltje weegt het minst maar ook hij groeit netjes door. Ik ben nu ook met vers diepvriesvlees erbij. Begonnen. Eerst maar eens de hamburgers van Mama proberen voor ik een doos speciaal puppy vlees aanschaf. Ze lijken het heel vreemd te vinden, proeven wat maar hebben weinig interesse. De baby brokjes week ik en dan met beetje puppymelk eten ze dat wel graag op. Alles wat overblijft mag Marley opeten want die heeft erge honger, blijkbaar eten de pups toch nog best veel bij haar. Ze wil minder voeden, als ze gaat liggen mag iedereen drinken, daarbuiten proberen ze het ook maar dan begint ze te brommen. Ze gaan inmiddels de hele werpkist door en spelen al echt met de speeltjes en met elkaar. In de nacht kan Marley er altijd bij want Lily slaapt nog steeds boven bij ons.  Lily mag wel steeds meer, ze komt nu ook de kist in, meestal mag het van Marley en als Marley het niet wil schiet ze gauw eruit. De pups groeien lekker door. Ze zijn nu tussen de 1770 en 2400 gram, Rood en geel zijn de lichtste pups vanaf het begin. Slaapt blijkbaar lekker in het donker.

Donderdag 21 december: dag 27

Vandaag vond ik het de hoogste tijd om de werkkist op te ruimen, ze hebben behoefte aan meer plek om te lopen en te spelen. Ze hebben nu een grote bench en ik heb allemaal matten liggen zodat ze niet uitglijden.  Ze krijgen 4-5 x per dag te eten. De 2de vleesmaalttijd ging al veel beter, vooral geeltje lijkt het lekkerder te vinden dan de brokken. Ik weeg de pups nu 1-2.  Per week maar als ik Geeltje weeg is er nauwelijks iets bij, even later ontdek ik dat hij ook dunne poep heeft. Gelukkig is hij er verder niet ziek van en speelt lekker met de rest. Wel geef ik hem wat probiotica en laat hem vaak bij Marley drinken. Lastig is wel dat Marley voedt in de bench, willen ze niet dan moeten ze wachten tot volgende moment, tussendoor staand voeden wil ze meestal niet. Geeltje  lijkt nog dunner te poepen, hij is wéér nauwelijks aangekomen en ik maak voor de zekerheid een afspraak voor morgen bij de dierenarts, anders moet ik tot woensdag wachten. We hebben mooie foto’s van de pups gemaakt, wat lijken ze al groot! Sommige pups stonden in een paar seconden er goed op, groen daar en tegen had geen zin!  Nu is er ook veel meer plek om een grote grasmat in de bak te doen, ze beginnen de voorkeur te geven aan het gras, dat spettert waarschijnlijk minder.  Ze beginnen het vlees vermengt met puppymelk ook steeds meer te waarderen, terwijl ik alles op de grond voorbereid  zodat de pups kunnen eten, vreet Marley in een paar seconden het vlees van de pups allemaal op! Wij halen tussen door een voorraadje puppy vlees, dat bevat meer voor pups aangepaste vitamines en calcium.

Vrijdag 22 december: dag 28

Vandaag zijn de pups wel meer dan gisteren maar ze slapen nog echt meer dan in de lichte werpkist. Ze beginnen nu ook te vechten met elkaar, je kunt ze soms horen gillen, als het te gek wordt komt mama eraan om ze te redden. Lily wilde ook gaan helpen met werd op haar plek gezet door Marley en mocht echt niet de ren in. 
vanmiddag naar de Da geweest, ze heeft Geeltje helemaal na gekeken, kon niets geks ontdekken. Ze voelde wel een flink volle buik maar dat klopte want hij had net gegeten. Plan is paar keer per dag anti diarree middelen, extra bijvoeden elke paar uur, veel borstvoeding en morgen voor de zekerheid alles met anti Giardia middelen ontwormen gedurende 3 dagen. Als het slechter met hem gaat of hij blijft afvallen dan moet ik terug.. gelukkig lijkt hij zich niet ziek te voelen. We hebben de hele dag af en aan visite en elke keer als ik een filmpje wil maken slapen de pups heerlijk in de ren. Blauw is degene die vaak naast de bench ligt, soms vind ik hem in de waterbak met zijn kop en zelfs een keer met zijn hele lijf!  Vandaag zijn ze ook veel elkaar aan het plagen. Meestal is groen de aanstichter maar beige en soms blauw kunnen er ook wat van. Geeltje stoeit en speelt graag met Rood, zij is net iets zwaarder dan hijg en minder in zijn vel aan het hangen maar ook Roze is is rustig speelgenootje.  De pups vinden het puppyvlees erg lekker, als Geeltje in de avond nog meer honger heeft maar het vlees is nog niet verder ontdooit krijgt hij vers gehakt. ook dat gaat er goed in!  Ik geef ze de eerste dosis panacur, ze vinden het niet erg vies gelukkig. Ook Mama en Lily. Tussen de pupslaapjes door gaan wij verder met het verder mooi maken van de huisvader. In de avond merk ik dat Geeltje al veel minder dunne poep heeft, de rest van alle pups poepen gewoon netjes. Het lijkt gelukkig Giardia te zijn maar toch een buikvirusje, w.s. Is panacur helemaal niet nodig maar ik maar de kuren af. 

 

Zaterdag 23 december: dag 29

MDe pups slapen in de ochtend heerlijk uit, ik probeer altijd wakker te zijn voor zij de bench uit komen. In de nacht doen ze het keurig op de grasbakken maar net als overdag poepen ze vaak met kontje over de rand en dus wordt het toch een beetje een bende, samen met de plasjes die ook nog wel eens er naast gaan. De jongens doen ook nog plasjes met 3 poten in de bak en met zo’n piemeltje gaat het er nét naast. Marley voedt de pups in de ren terwijl ik de rommel opruim en eten klaar zet. Als ze klaar zijn met drinken kunnen ze pakken wat ze lusten. Daarna gaan ze altijd nog even spelen maar al snel zoeken ze de bench weer op. Ik ga met Marley en Lily uit en dan gaan we verder in huis klussen. 
 In de avond krijgen ze de 2 de dosis panacur. 

Zondag 24 december: dag 30

Vandaag hadden de pups er geen boodschap aan dat het zondag is Ik hoorde om 7:15 al een beetje rommelen dus om 7:30 maar opgestaan. Daarna kon ik lekker met Lily los naast de fiets een stuk rennen. Lily kan zo 2-3 x zo veel rennen want ze rent steeds een heel stuk vooruit en komt dan weer terug. Ze kennen links en rechts en wachten dus dat werkt super fijn bij het fietsen. Als de pups weer slapen verbouwen wij de puppyren zodat wij kunnen behangen. Vanavondkrijgen ze de laatste panacur, geel moet nu ook 3 streepjes met als de rest. Morgen is het kerst en moet ik werken net als dinsdag, daarna gelukkig heb ik gelukkig vrij!

Eerste kerstdag, dag 31

Vanmorgen op tijd er uit, alles bij de pups doen en als ze gaan liggen ga ik de kippen verzorgen en als ze slapen met Marley en Lily naar de nieuwe wijk waar ze even los kunnen rennen. Na mijn werk hebben we gelukkig geen afspraken. We gasn lekker thuis gourmetten dus zodra dd pups na hun sprl weer gaan dlspen zetten we de gourmetstellen aan. Na het eten mogen ze beetje om en om in de huisksmer lopen. De vloer wordt toch vervangen dus kunnen ze niks slopen of vies maken.

Tweede kerstdag, dag 32

Geeltje heeft steeds meer eetlust als in de avond ze al het ontdooide vlees al op hebben en hij de hele voerbak uit blijft likken pak ik uiteindelijk maar wat vers gehakt voor hem. Dat gaat er goed in, je ziet at hij echt een beetje vetjes begint te krijgen. 

Woensdag 27 december: dag 33

Wat heerlijk dat ik me nu in de ochtend hoef te haasten om alle beesten te verzorgen voor ik ga werken. De pups hebben het weer best goed op de grasmatten Ik verschoon de bak want de dikke handdoek met urine gaat best snel ruiken. Ook de bench krijgt een schoon kleed en dat samen met de kleedjes waar een verdwaald plasje op zit of ze van gegeten hebben en de wasmachine is weer vol! de pups krijgen net als anders 3 handen brokjes die geweekt worden. Normaal is dat voldoende en blijft er nog genoeg over voor Marley maar nu is alles gelijk op.

De pups klimmen heerlijk op schoot als ik in de ren ga zitten en beginnen gelijk met touwt en ritsen te spelen, soms bijten ze ook erg hard in je vel, de tanden zijn erg scherp.  Er wordt nog steeds veel gestoeid en ook gegild als de tanden weer eens in een rug oor of staart gezet worden. Geel begint nu echt te groeien en van zich af te bijten, hij is nog wel steeds veel kleiner dan zijn grote broers. Milou is de hele middag gezellig bij mij. Vanavond komen Pupkoper en die wilde graag Ziggy uit het eerste nest wel zien dus die wordt bij ons thuis afgezet. Het is erg gezellig, er wordt veel duidelijk over welk pup hun voorkeur heeft. geeltje gaat nu al richting 2,5 kilo toe!

Donderdag 28 decenbee

Vanmiddag komt het toekomstige baasje van de hulphond weer langs. Wij gaan dus proberen de pups dan wakker te laten zijn. Met slapende pups valt er weinig te ontdekken Milou heef vakantie en ik moet naar de Hornbach om kleurstalen voor onze nieuwe vloer op te halen en we nemen de pups mee. Thuis krijgen de pups hun iets groteren enbandje  voorzien van een oogje om, dan kunnen we ze vastmaken. We zetten de 2 kleine benches in de auto en verdelen de pups. Ze zijn best pieperig, vooral rood en crème vinden het maar niets in dichte bench en ook nog in de auto. Bij de hornbach doen we de pups in 2 karretjes en als we de toch koude wind voelen dekken we ze een beetje toe. We trekken heel wat bekijks, veel mensen maken foto’s en ze worden geknuffeld. geel, groen en rosé piepen wat en we houde ze omste beurt vast., de mekes liggen heerlijk om zich heen te kijken en vallen in slaap. We spreken veel mensen, de meeste vinden de kleuren heel apart en denken dat het Australische herders zijn. Terug bij de auto zeten we ze terug in de bench als ik bedenkt dat ze misschien moeten plassen. Als ik net het plasmatje heb gepakt plast roze in de bench.  We zetten daarna alle pups 1 voor 1 op de mat voor we ze in de bench terug doen. Ze plassen allemaal keurig behalve de laatste, rood. Die lijkt het maar raar te vinden zo tussen de auto’s  op de grond en plast dus pas als ze terug in de bench gezet is! Op de terug weg vallen ze allemaal snel in slaap. Thuis maken we eten voor ze terwijl we ze eerst in een warm bad schoon maken. Ze zijn klaar wakker en Alper en Alpay kunnen mooi nog even met ze spelen voor ze in slaap vallen.veel pups zoeken echt de bench op, Blau kruipt er vaak weer uit en zoekt zijn vast plekje naast de waterbak op. In de middag komt Roel weer bij de pups kijken. Hij is 2 weken niet geweest en wat zijn de pups gegroeid en veranderd!  Over 1,5 weken gaan we de pups verdelen zodra duidelijk wordt wie tot hulphond wordt opgeleid. Roel wilde wel graag zien hoe groot een reu ongeveer zal worden dus is Ziggy, Lily’s grote broer er ook. Als Roel weer naar huis is breng ik Milou met Ziggy thuis maar eerst gaan we lekker even lang de kromme Rijn lopen, de pups zijn nu echt wel moe en slapen. Marley en Lily gaan even mee nsar Milou zodat ik snel wat boodschappen kan doen. Als ik na de boodschappen op mijn telefoon check of ze nog slapen zie ik ze al weer rondscharrelen! Bij thuiskomst is gelukkig Yanniek in de ren aan het opruimen en ik neem het van hem over. Inde avond ga ik weer een tijdje bij de pups zitten, geel klimt altijd direct op schoot maar de andere pups willen ook. Tussendoor hangen de pups in mijn kleren en zitten in mijn voeten te happen. Om 22 uur verklein ik de ren, zet er een tweede plasmat bij en ruim alles op. Inmiddels zet ik de verwarming in de nacht op eerst 18 graden en nu 17. Als ik in de op de camera kijk slaapt iedereen in de bench, ook blauwtje.

Vrijdag 29 december: dag 35

Vanacht was het keihard aan het waaien dus de geluide van de pups werden door de wind overstemd heb ze vrijwel niet gehoord. Marley kan de ren in via de bench want het hekje zit dicht dus soms hoor ik het als ze naar de pups toe gaat. Vanmorgen  zag de ren er keurig uit, geen drolletje er naast en op een plasje alles schoon. Nadat de pups gegeten hebben, eerst aan de borst en daarna geweekte brokjes en daarna ook nog vlees omdat ze nog meer honger hadde. Het vlees gaat zo wel heel hard want mama eet alles als er al wat er over blijft op. Ik besluit op de fiets met alle honden op stap,te gaan. De pups til ik in paren naar de fietskar. Ze piepen echt maar heel even en dan vallen ze allemaal in slaap. Het is toch best een stuk fietsen dus de laatste kilometer gaan in langzaam tempo. De pups slapen overal doorheen. Bij de dierewinkel laat ik de wakkere pup even op het grasmatje maar ze willen zo op straat plassen dus hup de kar weer in. Ook op de terug weg zijn alleen geel en roze even wakker en piepen een beetje, maar niet voor lang of ze slapen allebei ook. Helaas is thuis de energie weer helemaal terug dus moet ik gelijk aan de bak, ze hebben allemaal alles netjes opgehouden tot ze weer thuis zijn. In de middag komen 2 meisjes bij de pups kijken, zij hebben bij het vorig nestje van Marley ook geholpen. De pups hebben snel eten gehad want ze willen gaan slapen, meestal in de bench. Volgende week mogen de pups lekker buiten in de tuin.

Zaterdag 30 december: dag 36

Vandaag hoor ik de pups om 7 uur al beet rommelen dat betekent dat ik beter op kan staan. Dat blijkt maar goed ook, er liggen toch wel wat poepjes ernaast en daar lopen ze logisch gezien als ze terug in de bench in gaan de pups spelen erg leuk en lijken beter te luisteren tijdens het vechten ze stoppen nu eerder dus hoef ik niet vaak meer in te grijpen. Ook geel kan zich door zijn toegenomen gewicht beter verweren en begint meer van zich af te bijten. Als ze slapen neem ik de honden mee om een stuk te fietsen maar halverwege zie ik dat er al weer 3 pups wakker zijn en blijf ik niet te lang weg. Bij thuiskomt zijn ze aan het spelen als die gaan slapen komen de andere 3 net uit de bench gekropen Marley komt er gezellig bij en speelt met de pup en met de speeltjes. Ze heeft paar dagen laten weten dat er alleen in de bench gevoed wordt en blijkbaar beginnen ze het te snappen. Met Lily splelen ze al heel lang maar daar is ook geen melk te ruiken. ik blijf nog maar even thuis om het huishouden beetje te doen Ik moet toch wachten tot ze allemaal weer gaan slapen. Daarna wil ik boodschappen kunnen doen want om 14 uur komen er pupkopers. Als ik terug kom zijn ze al weer wakker geworden. Ik ben bang dat ze net gaan slapen als de mensen komen. Ze blijven gelukkig lang kletsen dus hebben ze tijd genoeg om alle pups goed te kunnen bekijken. Na het avond eten wil ik nog even met  de grote honden naar buiten maar er zijn 4 pups wakker dus die neem ik maar mee. We fietsen naar mijn schoonmoeder toe, zij heeft een mooi stuk gras helemaal afgezet. waar dus ook geen andere honden komen. Het was natuurlijk al helemaal donker maar met de fietslamp net genoeg om te zien. Groen was in slaap gevallen en sliep door alles heen maar Geel, beige en roze vonden het erg leuk op het gras en in de garage om alles te ontdekken.  Bij terugkomst sliepen de pups thuis nog maar ze hoorden ons en kwamen gauw kijken. De poepjes gingen de hele vrijwel allemaal op de mat, plasjes vind ik nog wel in de bench. Natuurlijk wordt er nog regelmatig tegen de rand van de bak gepoept en valt het er naast en ook de op 2 poten in de bak plassen moet nog beetje aangepast ze kregen nog een keer vlees, ook van de grote honden maar dat vonden ze niets, aten er echt omheen. Gelukkig hielp Marley met opeten. De pups hebben na hun slaapje nog tot 2130 gespeeld en toen gingen Geel en Zwart al eersten de bench in om bleek nog even te spelen, later volgde ook de rest, nu om 22 uur liggen ze allemaal erin.om 2300  ik ze nog een keer wakker om te eten in de hoop dag ik morgen wat langer kan slapen, anders duurt de dag wel heel lang.

Oudjaar: dag 37 

Vanacht ging het prima, om 915 uur werden ze wakker, beetje vroeg naar mijn zin maar beter dan 7 uur. We hebben gisteren hier in diebergen erge brand gehad en we wilden daar graag even kijken. Marley hoort sl de hele morgen geknal en wilde eigenlijk niet mee maar toen ze zag dag lily wel wilde kwam ze toch maar wel. Bij de We hebben daarna tijdje georaaf met Frans die altijd een border collie heeft gehad. Die is vorig jaar overleden en hij is te oud om weer een hond te nemen maar knuffelen kan natuurlijk altijd. Hij vind dat een echte border zwart en wit hoort te zijn dus vroeg gelijk of hij roze mocht knuffelen. Daarna bij franks moeder in de tuin op de tegels en het gras gespeeld, ze gingen echt de boel al verkennen. Thuis weer snel eten want ze waren moe en (nat) geworden huis het er inmiddels wel op los terwijl wij oliebollen bakken. Marley wil nu niet meer nasr buiten en ligt naast ons op de bank, als ik de pups eten geef komt ze echter direct.  Als ik in de avond door de ren loop schiet beige voor mijn voeten ik terwijl ik haar met links ontwijk schiet ze onder mijn rechervoet. Ze piept erbarmelijk en ik en marley schrikken ons rot en zie mij zelf nu nog naar de spoedpost gaan. Ze houd haar poot omhoog en ik zit gedchrokken op de bank in te schatten of het ernstig is, ze piept nog even door en dan wordt ze gelukkig stil. Als ik haar 5 m later terug in de bench zet staat ze er gelukkig alweer op. Vanavond aten ze weer veel. Ze eten onderhan 1 kilo per dag en dan ook nog brokken, dat moet ook wel met de snelheid waarop ze groeien. 
omdat we vanavond natuurlijk naar het vuurwerk gaan kijken zet ik alle pups in de kar en we wandelen wel een half uur dwars door het vuurwerk heen. De pups lijken het geen probleem te vinden, een paar pup kijken wel even op al er weer knalen te horen zijn maar uiteindelijk liggen ze allemaal te slapen. Om 1 uur eten ze nog een keer en dan maar hopen dat ze lekker uitslapen.

 

Nieuwjaarsdag: dag 38
Vanmorgen hoorde ik ze voor 9 uur al naar de plasbak gaan, om 910 zag ik er 3 uit de bench dus naar beneden gaan. Ze hebben echt wel honger, Marley kan de hele nacht voeden maar ik weet hoe vaak ze dat doet. Als ik Marley weer laat voeden kan ik nel de vieze plasmatten opruimen en vervangen door 1 schone. Soms ruik ik de urine lucht en dat vind ik geen pretje.  We zijn ondertussen begonnen met ons afdak buiten dus kwam ik de wiebelbrug weer tegen, gemaakt voor mijn eerste nest en elke keer weer een succes, soms om te wiebelen, aan te knagen maar ook geweldig om op te stoeien.  

Het is geen bijzonder weer en net als ik de grote honden uitgelaten heb al fietsend door het bos, met de pups in de kar, slapen de pups alweer, dus terug naar huis. Om dat het al zo vroeg donker is doen wij in de avond niets buiten. Binnen brand lekker de kachel, als elke avond de pups slapen en er is er maar 1 wakker mag deze los in de huiskamer loslopen. Vanavond is de eer aan Geeltje (die is vaker wakker als enige). Marley en Lily spelen heel graag met hem en als ze hem opjagen en vangen vind hij het prima en zo snel als hij in het begin piepte, hij piept vrijwel nooit meer en wordt een stoere jongen. Ook nu terwijl hij gesandwiched wordt tussen moeder en grote zus geeft hij geen kik.

Dinsdag 2 januari: dag 39

Vanmiddag komen er weer pupkopers, ik probeer de dag dan zo te plannen dat de pups uitgeslapen zijn als ze bezoek krijgen . In de morgen dus met ze naar buiten

rondje fietsen, daarna eten en lekker slapen.  Ze werden eigenlijk een half uurtje te vroeg wakker maar gelukkig waren ze wakker genoeg zodat de pupkopers ze allemaal goed wakker hebben gezien. Vanmiddag fietsen door het bos, ik kom veel bekende tegen die allemaal de pup willen zien. Ik probeer te fietsen met de pups over het uitlaat veld maar het is niet te doen, alles is zo vreselijk nat zelfs met mijn trap ondersteuning  kom ik nawelijks vooruit.

We komen ook de schommel weer tegen en omdat het buiten wel kletsnat is zetten we hem even in de woonkamer op. De pup hebben lekker met Lily gespeeld, liggend in de schommel. Het weer ziet er volgende week veel beter uit, hopelijk kunnen we lekker buiten gaan spelen. Marley probeert ondertussen lekker te knagen aan haar hertenpoot  maar ze heeft concurrentie, de pups vinden het ook heel interessant en liggen zijn 3 aan te knagen.
Ze hebben vandaag weer 2 x brok gehad en voor de nacht krijgen ze nog voor de 2 e keer vers vlees, ze eten soms al 700 gram vlees per keer! Ik moet gauw weer worsten van kopen.

Woensdag 3 januari: dag 40

Vandaag komen om 930 Roel en Aafke kijken of ze al een keus kunnen maken welke pup het beste hulphond kan worden. Ik sta exta vroeg op en als de pups net als altijd na het ontbijt gaan slapen ga ik met Lily en Marley een stuk fietsen, er is te weinig tijd om echt ver te gaan de tijd vliegt om. Na een hele tijd knuffelen is de knoop nog niet doorgehakt en ze komen graag vrijdag nogmaals knuffelen en dan gaan we kiezen.  De andere pupkopers geven ook vrijdag ook hun keuzes door. Vandaag bleef het maar regenen, volgen buienradar wordt het pas droog als het al donker is en dus trekken we er toch op uit. Eerst naar het bos en daarna bij Hannie in de tuin nog even rennen. Ondertussen plenst het maar door en vertrekken we al snel doornat weer naar huis. Gelukkig kan Yanniek even helpen met het afdrogen van de pups, ze hebben het best beetje koud gekregen. Ze krijgen direct vlees te eten en daarna heb ik mijn handen vrij om de mensen ook te voeden.

Donderdag 4 januari: dag 41

Vanmorgen hadden ze er best wel een zootje van gemaakt, over de rand poepen en er dan op de terug weg naar de bench door heen lopen samen met een omgegooide waterbak leek het wel een varkensstal🫣. Maar Marley even komt voeden ruim ik de vieste bak al op, haal de poepjes weg, gebruikte kletsnatte waterbak afdruipdoek en dweil het ergste weg, als ik geluk heb kan ik ook nog een droge doek onder de plasmat doen. Als Marley klaar is open ik het hek en ze eten aan de andere kant zodat ik rustig kan dweilen en de bench kan verschonen. Ze hebben nog nooit in de bench geplast maar hij is toch vies van de vieze pootjes. Daarna gaan ze even spelen en als ze weer gaan slapen ga ik Marley en Lily uitlaten. Het wederom een kletsnatte dag dus ik haal Alper en Alpay op om naar het verpleeghuis te fietsen. Ik heb daar ooit gewerkt dus weet de weg. Met de fietsaanhanger rol ik ze zo naar binnen. De zuster aan wie ik het vraag reageert beetje aarzelend, eh denk dat het wel even kan. In de eetzaal reageren ze gelukkig heel leuk en de bewoners vinden het prachtig. Zo veel leuke verhalen weten de mensen zich te herinneren toen ze zelf een hond hadden. De zuster liep heerlijk met Maeve op de arm rond terwijl wij om en om met de pups even langs de mensen lopen. Sommige willen ze wel even op schoot.  Als de pups moe worden van we nog even op en neer met de lift en dan door de regen weer naar huis…. In de middag werd getinte meer droog dus maar weer binnen gespeeld en alleen met de pups door het bos gefietst. Helaas was het zo nat (en die pup worden steeds zwaarder) dat ik maar moeilijk door de modder vooruit kwam.  Marley wil steeds vaker spelen met de pups, ze proberen bijna niet meer stiekem te drinken en dan vind Marley het wel leuk om te spelen.

 

Vrijdag 5 januari, dag 42

vandaag is de laatste dag van de vakantie en Milou vind het leuk om Roel nog even te zien, ze is er op tijd wij gaan dan samen de honden uitlaten, de pups waar de keuze niet op is gevallen nemen we lekker mee, de eendjes voeren. Het plens wederom van de regen en na 20 minuten zijn we verkleumd en gaan we terug. Roel en Aafke zijn er uit,  het wordt tóch een reu en de keus is lastig maar valt op groentje. Als ze weer weggaan krijgen de pups  te eten en gaan ze lekker slapen. Ondertussen gaan we de pups proberen te verdelen. Gek genoeg kan iedereen de 1 ste van zijn keuze krijgen dus dat is eenvoudig. Er blijft nu 1 pup over de zwarte en laten de reserve mensen nou net de zwarte het meest aansprekend vinden. Zij komen zondag kennis maken.  Vanavond komen Max en Dakota, zij weten al enigen nog niet wie er voor hun beschikbaar is maar omdat zij vandaag komen vonden wij dat wel leuk.  Vanmiddag is het eindelijk droog en gaan we heerlijk spelen in de tuin bij Hannie. Ik neem voor Marley de frisbee mee. Ze vinden het prachtig, Marley rent (soms een pup om ver😳) en Lily loopt in de weg. Los ik Lily even vast bindt kan Marley even haar kunsten vertonen. Na 15 minuten gaan de pups bij de kar zitten, denk dat ze er genoeg aan  hebben en we gaan naar huis. Ze eten 500! Gram vlees op en hebben niet genoeg eraan, Odie likt de bak uit als of hij niets gehad heeft, nog maals 150 gram erbij en dan hebben ze eindelijk genoeg.

 

Zaterdag 6 januari, Dag 43

vandaag zijn de pups alweer 6 weken oud!  Wij gaan tussen de buien door wat in de tuin doen, de pups slapen lekker door. Vanmiddag klus ik wat in d tuin en als de pups wakker zijn fietsen we naar het bos. De pups kunnen helaas er nog niet uit dus fiets ik een rondje bospaden ipv grasveld. Overal is het nat in het bos maar het gaat redelijk. Vanmiddag is Milou er en we maken een begin met de mappen in orde maken, zodra de pups namen hebben kan ik contracten gaan invullen. Ook sturen we de kopers de foto’s van de halsbandjes die ik altijd maak. De pups groeien zo snel en alles is zo prijzig dat ik dat altijd mee geef. Na een maand of 6 passen ze ws niet meer dus tijd genoeg om te bedenken welke halsband of tuig handig is.

Vanavond worden alle pups weer ontwormt, milbemax heeft voor pups mini pilletjes en dat werkt eigenlijk heel goed, ze slikken ze makkelijk in!


Zondag 7 januari, dag 44

vandaag komt er veel bezoek, ik wil graag de pups in de voortuin dus deze moet opgeruimd worden maar daarna kunnen ze heerlijk rennen. Ik wilde alles filmen maar Odie vloog naar buiten, de meiden volgen snel en ook Groen kwam er gelijk achter aan. Beer bleef op de drempel zitten, alles rustig bekijkend. Na 5 minuten kwam hij ook spelen. Marley en Lily vonden het prachtig en sloofden zich uit met rondjes rennen tussen de pups door.  Gelukkig luisteren de pups al best aardig, alsook daarna roep dat we gaan eten vliegen ze weer naar binnen, met de ingang van de ren zoeken hadden ze nog wel een beetje hulp nodig. Ze konden net nog even slapen voor de baasjes van Odie kwamen, Barry en Juliane. Odie was als enige als eerste wakker.  Alper en alpay kwamen ook gedag zeggen en even knuffelen. Daarna kwamen de baasjes van Beige (naam nog niet bekend) en toen A en A weer weggingen kwam Milou nog wat feestvreugde toevoegen. Daarna kwam de nieuwe baasjes kijken bij zwartje. Ze willen zwartje erg graag hebben dus nu zijn alle pups van een baasje voorzien. Als alle visite weg is ga ik snel boodschappen doen. Als ik terug kom is het al donker, ik ga niet meer met de pups naar het bos maar besluit gewoon in de tuin te spelen. Met de lamp erbij kunnen we net genoeg zien. Het is behoorlijk koud dus we houden het niet lang vol. De pups spelen lekker en Marley en Lily komen veel spelen in de ren, ook pikken ze steeds de snacks van de pups maar dat terzijde

Maandag 8 januari: dag 45

Het blijft maar koud, in de nacht vriest het flink. Dat heeft wel als voordeel dat de parasiet Giardia die helaas op veel plekken te vinden is (ook omdat het heel besmettelijk is en veel baasjes de besmette poep niet goed opruimen) dood vriest. Vandaag spelen we dus nog maar bij Hannie in de tuin, ze vinden het prima en kunnen flink rennen. De kinderen zijn helaas weer naar school dus moeten de pups wachten tot vanmiddag voordat de kinderen weer komen knuffelen. De pups hebben ontdekt dat het zeil makkelijk te slopen is, de eerste scheuren ontstaan al bij de rand en ook de wiebelbrug moet er aan geloven. Op een gegeven moment stonden stuiver en beer samen er aan te bijten en vervolgens gingen vesper en Odie verder! Ze krijgen steeds meer energie en zijn steeds langer wakker. Ze hebben nog steeds een hekel aan de stofzuiger en schieten gelijk de benches is.  Na de ochtendslaap gaan de pups indie fietskar mee, eendjes voeren en dan even naar het bos en als ze nog wakker ijs naar Hannie, soms slapen ze al en dan gaan we naar huis.  In de avond gaan ze nu voor de nacht even spelen in de voortuin, ik maak dan de ren klaar voor de nacht, Marley voedt nog heel even en de lichten gaan uit. Al snel worden ze rustig en gaan liggen. 

dinsdag 9 januari dag 46


Deze middag kunnen we naar de Dierenarts, eerst zou ze thuis komen maar dan heeft ze geen assistente om te helpen. In de morgen dus maar even naar het bos en daarna in de tuin bij Hannie. Milou is laat uit dus ik zie haar thuis, dan gaat ze mee naar de Dierenarts. Ik ga met de fiets, de dierenarts zit in het centrum er je kan nooit e auto kwijt, om dat zes pups te moeten tillen is niet fijn en niet werkbaar dus gaan we met de fiets. We gaan eerst Milou ophalen en spelen bij haar thuis met grote broer en een hele grote Herder. Sommige pups vinden het spannend, Odie piept er zelfs bij terwijl hij wel blijft staan, de 3 meiden schieten gelijk ergens onder. Gelukkig komen ze wel vrij vlot eruit als ik roep. We blijven maar kot buiten, de pups hebben het koud en ik ook. Binnen staat de vloerverwarming lekker hoog en de pups liggen heerlijk op de grond op te wormen. Sem gaat er ook bij liggen en gelijk wordt hij door de pups besprongen. Als we de fietskar om willen dopen tot loodarm krijgen we de aansluiting niet los, natuurlijk vast gevroren. Met zijn tweeën kost het even maar dan lopen we naar de dierenarts.  Alexandra kijkt ze een voor 1 na, sommigen zijn echt lastig te prikken (beer, vesper en Odie)  bewegen alle kanten op, anderen houden zich rustig en zijn in no time klaar (Maeve en Yoda). Stuiver at er beetje tussen in, even tegenstribbelen maar al gauw was het gelukt. Op de chip werd door de meeste pups nauwelijks gereageerd. Helaas vinden we geen vlooienspel maar wel een lopende vlo w.s. Van een van de katten, morgen behandelen met frontlinie. Morgenmiddag belt de dierenarts de uitslagen door en weet ik of we naar buiten kunnen. Na de fietstocht in het donken snel de hongerige pups gevoed en toen zelf Pizza in de oven. Zo om 19 uur kom Líon uit het eerste nest op visite.  Líon vind het best spannend en Marley en Lily nog meer. Reageren ze nauwelijks op Ziggy, dit is heel wat anders zo’n vreemde reu. Uiteindelijk maar de meiden even in tuinhuisje gedaan want Líon vond het echt niet fijn 2 van die bitches aan het grommen naar hem. 

Als Líon weer naar huis gaat is het best laat en de pups zijn moe. 

Woensdag 10 januari, dag 47

hopelijk voor de laatste keer naar Hannie, ik neem steeds de frisbee mee dat vind Marley te gek, Lily rent alleen maar mee en loopt in de weg maar zo heeft ze wel lakken wat beweging.  Ik ben nog maar net bij Hannie of Bo belt dat door de kou de scooter niet start. Snel de pups naar huis brengen en Bo bij school afzetten. Om 12 belt de dierenarts al, alle pups zijn uitstekend beschermt (en waren dus voor niks ingeënt) en we mogen naar buiten. Vanmiddag is het markt en vraag ik of de kinderen mee willen. We gaan met de fiets zodat ik midden in de winkelstraat de kar met Marley erin kan zetten. We lopen een tijdje rond, aan de riem vinden ze nog niks en met 2 pups wordt je steeds 2 kanten op getrokken. We hebben natuurlijk veel aanspraak, na Een kwartiertje beginnen de pups toch te rillen en gaan we weer terug naar huis. Thuis zijn de pups echter nog helemaal niet moe, ze spelen en rennen door de ren dus gaan we nog maar even in de voortuin spelen. We wilden om 16 uur naar grasveld maar dat lukt vandaag dus niet. Om half 4 slapen ze eindelijk. De kinderen die graag mee gingen wandelen komen dus maar even hier binnen in de warmte knuffelen.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb