Impressie van ons tweede nestje van Freddie 17 augustus 2022

Voor ons 2de nestjes hebben we weer gekozen voor Freddie, de pups van het eerste nest waren inmiddels ruim 1 jaar en allen lief en gezond. De dekking verliep ontzettend goed, binnen een minuut stonden ze al gekoppeld. De volgende avond zijn we nogmaals geweest.
De eerste weken na de dekking was Marley heel rustig en knuffelig. Ze weegt 16,7 kilo.

vanaf 1 juli kreeg Marley honger en zie je dat haar tepels roze en groter worden.

10 juli gingen we naar België om Marley en Lily te keuren, je kunt nog niet zien dat ze zwanger is maar ze eet droge broodkorsten van de grond! 

13 juli hebben we een echo gemaakt. De echografiste zag al snel veel pups en ze telde er 7.  Marley weegt 17,2 kilo (0,5 erbij)

23 juli, marley krijgt meer voer want als ik niet oplet eet ze het eten van tafel, jaagt Lily bij haar bak weg, eet kippenvoer en plundert de prullenbak. Marley weegt al 19,9 kilo (3,2) erbij

28 juli Marley haar buik is nu 72 cm en je ziet nu duidelijk dat ze zwanger is. Ze is nu 20 kilo dus weinig gewicht erbij. Ik ga haar wat meer kleine porties geven.

4 augustus zagen we 6 pups op de röntgenfoto. marley weegt nu 21 kilo.

9 augustus, Marley eet als een bootwerker. De werpkist staat klaar, vanaf donderdag kunnen de pups komen.

We zitten de laatste week van de zwangerschap in een hittegolf. We wandelen in de ochtend en gaan elke dag zwemmen maar het is wel warm! De pups maken het goed, je voelt en ziet ze bewegen! Normaal ga ik elke week wegen maar nu vind ik het te warm over overdag op uit te gaan.

10 augustus Ik ben begonnen met Marley te temperaturen. Als de temperatuur flink zakt begint de bevalling met 12-24 uur. Beetje lastig is dat marley met natte vacht en na lang zwemmen steeds lager zit qua temperatuur. Alles is nog rustig verder.

13 augustus 17 uur is de temperatuur erg gezakt naar 36,5, de pups komen eraan! Marley is veel door het huis aan het lopen, sleept met de piepbeestjes en graaft diepe gaten achter ons tuinhuisje. Snel de boel gebarricadeerd, zou ze daar bevallen dan moeten we onze schutting weghalen om er bij te komen! Lily gaat alvast logeren zodat Marley zich kan concentreren. Zaterdag avond slaap ik bij Marley op de bank maar of we er goed aan doen? Marley is onrustig, graaft en loopt veel heen en weer. Ik lig half te dommelen. Om 2 uur verkas ik met een zere rug (harde bank hé) naar boven om nog wat uurtjes te pakken, de bevalling kan ook pas zondagavond beginnen ten slotje.  Om 5 uur maakt Frank mij wakker, hij hoorde Marley door de camera piepen, ik ga naar beneden en blijf bij Marley beneden. Zondag 14 juli de uitgerekende datum (dag 61), gebeurd weinig zichtbaars maar Marley weigert te eten, ook haar Rodi hamburgers spuugt ze uit. 24 uur na de tempdaling lijkt er nog niet zo veel te gebeuren in ieder geval nog geen pups. Vanaf 17 uur is Marley erg onrustig loopt heen en weer en ligt dan weer piepend en kreunend in haar mand. Even overlegd met de Dierenarts maar moeten gewoon afwachten.! Niet elke tempdaling betekend 24 uur later pups. Eindelijk om 19:10 uur breken de vliezen en al snel begint ze te persen, daar is de eerste pup al! 

je kunt verder lezen bij mijn dagboek.

Woody blauw bandje reu

Bowie groen bandje

Aoibhe paars bandje teef

Yuki

Ons 3e pupje kwam helaas levenloos ter wereld en bleek ruim 100 gram lichter te zijn, vermoedelijk al eerder overleden.