Lily 17-03-2021

Toen onze Kay in januari 2021 overleed en we nog niet wisten of Marley idd zwanger was dachten we nog niet eraan om een pup te houden. Naarmate de zwangerschap vorderde gingen we toch er over na denken.  Als er toch een (leuk) teefje bij zou zijn dan wilden we toch wel (weer) een maatje voor Marley erbij. Toen de pups geboren werden op 17 maart en er maar liefst 4 teefjes in verschillende kleuren bij waren hadden we ruime keus! Uiteindelijk is de keus gevallen op het evenbeeld van Freddie maar dan bruin en noemden we haar lily (of the Valley) als herinnering aan de overleden eenling uit flora’s laatste nest.  Lily is inmiddels uitgegroeid tot een relaxte hond en een enorme knuffelkont, soms noem ik haar wel eens Tigerlily want er zit een behoorlijke kop op! Omdat we heel graag nog een nestje met Freddie wilden doen leek het mij een goede zet om alvast haar heupen en ellebogen  te controleren.  Hoewel HD en ED door verschillende oorzaken kan ontstaan ( onder andere: aanleg, voeding, overgewicht, en verkeerde bewegingen (met name het eerste jaar). Hoewel de erfelijke aanleg maar een onderdeel is, is het toch heel mooi nieuws dat Lily HD A heupen elleboogdysplasie vrij heeft, wat een mooie uitslag! Ons Tweede nestje wordt dus opnieuw met Freddie.

Lily, de pup uit het eerste nest van Marley en Freddie die wij hebben gehouden. Wat lijkt ze op haar vader qua uiterlijk, onze drukke maar o zo lieve knuffelkont. 
Lily is inmiddels helemaal getest, ze blijkt van alles vrij te zijn behalve een van de AdultOnseDeafness factoren. Dit is een nieuwe test die gedaan wordt maar nog niet zeker is wat de meerwaarde ervan is.  De test wordt pas sinds kort in het bordercollie pakket van VHL geneticus aangeboden. Verder is Lily aangekeurd in België en mag ze haar nestjes met Belgische stamboom gaan krijgen. Omdat  freddie natuurlijk  geen stamboom heeft zal aan vaders kant pas een stamboom komen als we 2 generates verder zijn. Wel zullen de voorouders vermeld zijn en is is getest of Freddie en Marley idd de ouders van lily zijn.

Maak jouw eigen website met JouwWeb