Helaas werd Bobby’s baasje ziek en kon ze er helaas niet blijven. Gelukkig mocht ze al snel ergens  anders gaan wonen. Voortaan heet ze Noortje. Hier is ze Net 2 weken oud en al 1,8 kilo!

17 maart heeft ze een mooi hol gegraven in de tuin en zoekt echt een plek om te werpen. In de morgen toch getemperatuurd en hij is nog iets verder omlaag gegaan. Om 15 uur is ze aan het rillen, meestal komen de pups dan 24 uur later dan duurt het nog wel even?!  Ze ligt bijna de hele dag in een donkere bench, om 1845 wordt Marley opeens héél geinteresseerd en begint alles af te snuffelen, zouden de vliezen gebroken zijn? Ze lijkt ook wat mee te persen! Dus voor de zekerheid even gevoeld, de pootjes zitten er al. Na wat duw en trekwerk werd net voor half 8 een prachtige red merle teef geboren. Ze deed het gelijk goed en Lily wist precies wat ze moest doen. Op haar verjaardag is ze moeder geworden!

16 maart is de temperatuur idd gedaald en Lily begint wat onrustiger te worden.

13 maart, temp begint al wat lager te worden, we wachten op rond de 36,6.

12 maart Lily vind het nog niet echt geweldig dat tempen maar met een beloning gaat het best.

11 maart Lily heeft al melk, voor de zekerheid begonnen met temperatuur meten, zodra de dip er is komt de pup eraan. Afwachten of het met 1 pup lukt om de bevalling op gang te krijgen zou kunnen eindigen in een keizersnede.

10 maart, we hebben gelijk een foto gemaakt toen we toch de nietjes moesten verwijderen. Helaas is er maar 1 pup in stuitligging te zien. Laten we hopen dat de bevalling toch spontaan begint en we zonder keizersnede onze pup mogen verwelkomen! 3 maart we hebben de pup(s) gevoeld! Lily’s oor ziet er rustig uit en geneest gelukkig goed. Op advies van de dierenarts nu even geen röntgenfoto, maar even kijken of ze, als de nietjes vrijdag eruit gaan, weer helemaal gekalmeerd is. Lily weegt nu 18,2 kilo.

2 maart Lily is aangevallen in het bos door een grote honden heeft een beschadigd oor opgelopen wat geniet moest worden. Ze was heel erg geschrokken, hopelijk zijn de pups ongedeerd!
28 feb 2023 Lily haar tepels worden steeds groter en roder. Lily weegt nu 

februari normaal ga ik altijd wekelijks bij de dierenarts wegen maar…..Lily heeft vorige week toen wij op vakantie waren bij een vriend van mij gelogeerd en heeft all you can eat gehad , haar middel is vrijwel verdwenen. Wegen en opmeten waren nu dus niet zinvol om wat aan te hebben (gewicht 16,5). Voor de bevalling zal ik nog maal pas gaan wegen dan is het aantal pup in te schatten (elke pup is mama 800 gram gegroeid). Lily begint wel wat meer honger te krijgen. We zijn gestart met de moeder brokjes van Royal canin. Lily wil nog steeds lekker rennen, ik ga nu meestal alleen met Lily rennen zodat ze niet opgejut wordt door Marley.

15 feb 2022 Lily is inderdaad zwanger. Er waren niet heel veel pups gezien, 3 maar allen met een mooi kloppend hartje en ze bewogen goed.

4 feb Lily is ontzettend aanhankelijk, klimt bijna in je om geknuffeld te worden en gaat bij vreemde mensen gewoon op de voeten zitten om geaaid te worden. 
26 Jan inmiddels 1,5 week verder dus nog niet veel te melden. Alle verschijnselen die je nu evt ziet kunnen ook van schijnzwangerschap komen. We doen gewoon onze dagelijks routine dingen net als anders, gisteren nog 10 km mee gerend naast de fiets.

16 jan,  de afgelopen avond en ook vanmorgen weer wilde Lily graag door Bobby gedekt worden. Bobby deed zo zijn best en tot 2 x toe leek het gelukt maar helaas toen de fokker er naar toe liep om Lily vast te houden was het toch echt geen koppeling. Natuurlijk kan een teefje zwanger worden zonder koppeling maar als het zo kort is, is de kans wel heel klein. Omdat Lily theoretisch zwanger kan zijn van Bobby maar hij vorige dekpoging (bij een ander teefje ook) ook geen koppeling was en uiteindelijk geen zwangerschap toch maar de dierenarts gebeld want de tijd begon wel te dringen en toen samen langsgegaan. Wat was Lily blij dat ze ons daar zomaar zag. Samen met de DA de uitgebreide dekfilmpjes met Bobby bekeken, daarna Easy geprobeerd. Lily deed gelijk weer boos en voordat hij echt wat kon doen blafte ze hem weg. We wilden geen dwang en risico lopen dat Lily boos zou doen terwijl Easy gekoppeld zou staan dus heeft de dierenarts het van de opgewonden Easy afgetapt en het bij Lily met een spuitje gewoon ingespoten, 5 minuten later stonden we weer buiten. Wat een gedoe zo, Vier dagen druk geweest maar wel ons vermaakt in Valkenburg, nu maar hopen dat het niet voor niets is geweest! Omdat er van Bobby nog geen pups zijn geboren gaan we er nu maar uit dat eventuele pups van Easy zullen zijn. Door middel van DNA onderzoek zullen we straks precies weten wie de vader is geweest!

15 jan, nou op straat wil Lily met elke reu een feestje bouwen, komen we weer bij Easy moet ze weer niks van hem hebben. Na 10 minuten continu blaffen dat ze weg wilde en Easy toch echt liet zien dat ze wel heel interessant was haar terug naar binnen gehaald. Morgen nog een keer bloed prikken of toch kijken of het gewoon niet botert tussen die twee? Marion had een door haar gefokte reu toevallig tot morgen bij haar te logeren dus heeft ze Bobby gehaald om gewoon te kijken wat Lily doet. Bobby is een Lilac Merle reu dus zou het wel een andere combinatie worden. En of! Binnen een seconde rende ze naar hem toe en hij mocht gelijk haar dekken, wat een verschil! Maar……Bobby heeft nog nooit echt gedekt dus afwachten of het gaat lukken. We hebben Lily daar nu gelaten en we horen wel of er iets gebeurd.

14 jan volgens de dierenarts moest het vandaag tot uiterlijk morgen zo ver zijn voor een eerste dekking. We zijn vanmiddag weer bij Easy geweest maar was echt nog te vroeg voor Lily al had Easy al meer interesse. Morgen nieuwe kansen!

13 januari, we zijn “even” bij de dekreu geweest omdat ze gisteren graag gedekt wilde worden en met de vaginoscopie leek het wel zover te zijn. Easy had helaas weinig interesse en ook Lily moest niets van hem weten. Bloeduitslag bleek ook op 5,9 te staan dus toch te vroeg voor een dekking. Morgenmiddag nieuwe poging en dan blijven we nachtje slapen dus alle tijd!

12 januari,

prog. 4,13 dus ws vandaag de eisprong en dan zaterdag dekken. Voor de zekerheid morgen prikken om te zien of de eisprong idd geweest is. Lily heeft de oogtest heel goed gedaan, ook het verdoven en kijken met de lens op haar oog deed ze prima, trots op haar. Uitslagen allen keurig!

6 januari, we gaan volgende week donderdag beginnen met progesteron prikken en in de middag voor de laatste test die voor elk nest gedaan moet worden de ECVO. Donderdagmiddag hebben we ook een idee wanneer we ongeveer zullen gaan dekken.

januari ,we dachten dat we met Easy niet met de V.O.E. Stamboom konden fokken omdat zijn ED niet getest is. Misverstand door een typefout. Easy voldoet gewoon aan de voorwaarden voor de V.O.E. Stamboom, Lily heeft net wat meer testen ondergaan maar deze zijn alleen aanbevolen, gelukkig! Dus tóch een nestje met een officieel afstammingsbewijs (V.O.E. Stamboom) met DNA controle van de pups en de ouderdieren…..

dec 22

wij zijn in december naar Marion en Math geweest van de kennel FROMMAYKESDREAM in Maastricht. Hun dekreu Enjoy Easy is helemaal getest en heeft eerder nestjes verwekt. Wat een lieve knuffelhond

FROMMAYKEDREAM ENJOY EASY wordt de vader. Hij is op van alles vrij getest, heupen HD-A en ECVO (ogen) vrij, hij heeft een F.C.I. stamboom.   

Maak jouw eigen website met JouwWeb