Nestplanning maart 2023

25 januari we zijn inmiddels 1,5 week verder dus nog niet veel te melden. Alle verschijnselen die je nu evt ziet kunnen ook van schijnzwangerschap komen. We doen nipte dagelijks routine dingen net als anders, gisteren nog 10 km mee gerend naast de fiets.

16 jan,  de afgelopen avond en ook vanmorgen weer wilde Lily graag door Bobby gedekt worden. Bobby deed zo zijn best en tot 2 x toe leek het gelukt maar helaas toen de fokker er naar toe liep om Lily vast te houden was het toch echt geen koppeling. Natuurlijk kan een teefje zwanger worden zonder koppeling maar als het zo kort is, is de kans wel heel klein. Omdat Lily theoretisch zwanger kan zijn van Bobby maar hij vorige dekpoging (bij een ander teefje ook) ook geen koppeling was en uiteindelijk geen zwangerschap toch maar de dierenarts gebeld want de tijd begon wel te dringen en toen samen langsgegaan. Wat was Lily blij dat ze ons daar zomaar zag. Samen met de DA de uitgebreide dekfilmpjes met Bobby bekeken, daarna Easy geprobeerd. Lily deed gelijk weer boos en voordat hij echt wat kon doen blafte ze hem weg. We wilden geen dwang en risico lopen dat Lily boos zou doen terwijl Easy gekoppeld zou staan dus heeft de dierenarts het van de opgewonden Easy afgetapt en het bij Lily met een spuitje gewoon ingespoten, 5 minuten later stonden we weer buiten. Wat een gedoe zo, Vier dagen druk geweest maar wel ons vermaakt in Valkenburg, nu maar hopen dat het niet voor niets is geweest! Omdat er van Bobby nog geen pups zijn geboren gaan we er nu maar uit dat eventuele pups van Easy zullen zijn. Door middel van DNA onderzoek zullen we straks precies weten wie de vader is geweest!

15 jan, nou op straat wil Lily met elke reu een feestje bouwen, komen we weer bij Easy moet ze weer niks van hem hebben. Na 10 minuten continu blaffen dat ze weg wilde en Easy toch echt liet zien dat ze wel heel interessant was haar terug naar binnen gehaald. Morgen nog een keer bloed prikken of toch kijken of het gewoon niet botert tussen die twee? Marion had een door haar gefokte reu toevallig tot morgen bij haar te logeren dus heeft ze Bobby gehaald om gewoon te kijken wat Lily doet. Bobby is een Lilac Merle reu dus zou het wel een andere combinatie worden. En of! Binnen een seconde rende ze naar hem toe en hij mocht gelijk haar dekken, wat een verschil! Maar……Bobby heeft nog nooit echt gedekt dus afwachten of het gaat lukken. We hebben Lily daar nu gelaten en we horen wel of er iets gebeurd.

14 jan volgens de dierenarts moest het vandaag tot uiterlijk morgen zo ver zijn voor een eerste dekking. We zijn vanmiddag weer bij Easy geweest maar was echt nog te vroeg voor Lily al had Easy al meer interesse. Morgen nieuwe kansen!

13 januari, we zijn “even” bij de dekreu geweest omdat ze gisteren graag gedekt wilde worden en met de vaginoscopie leek het wel zover te zijn. Easy had helaas weinig interesse en ook Lily moest niets van hem weten. Bloeduitslag bleek ook op 5,9 te staan dus toch te vroeg voor een dekking. Morgenmiddag nieuwe poging en dan blijven we nachtje slapen dus alle tijd!

12 januari,

prog. 4,13 dus ws vandaag de eisprong en dan zaterdag dekken. Voor de zekerheid morgen prikken om te zien of de eisprong idd geweest is. Lily heeft de oogtest heel goed gedaan, ook het verdoven en kijken met de lens op haar oog deed ze prima, trots op haar. Uitslagen allen keurig!

6 januari, we gaan volgende week donderdag beginnen met progesteron prikken en in de middag voor de laatste test die voor elk nest gedaan moet worden de ECVO. Donderdagmiddag hebben we ook een idee wanneer we ongeveer zullen gaan dekken.

januari ,we dachten dat we met Easy niet met de V.O.E. Stamboom konden fokken omdat zijn ED niet getest is. Misverstand door een typefout. Easy voldoet gewoon aan de voorwaarden voor de V.O.E. Stamboom, Lily heeft net wat meer testen ondergaan maar deze zijn alleen aanbevolen, gelukkig! Dus tóch een nestje met een officieel afstammingsbewijs (V.O.E. Stamboom) met DNA controle van de pups en de ouderdieren…..

dec 22

wij zijn in december naar Marion en Math geweest van de kennel OFMAYKESDREAM in Maastricht. Hun dekreu Enjoy Easy is helemaal getest en heeft eerder nestjes verwekt. Wat een lieve knuffelhond

Ons volgende nestje zal hopelijk van Dochter Lily worden. De buurtkinderen kunnen niet wachten! Wij zoeken sportieve mensen met veel vrije tijd. De te verwachten kleuren zijn zwart/blauw of bruin/lilac en dan in effen of merle. Lily weegt 16 kilo, Easy 18,5.

FROMMAYKEDREAM ENJOY EASY wordt de vader. Hij is op van alles vrij getest, heupen HD-A en ECVO (ogen) vrij, hij heeft een F.C.I. stamboom.   

Lily hier onder met Aoibhe uit het 2de nest.