Pups van lily en bas 11 juni 2024

Laatste pup bruin reutje 326 gram zwart bandje

Grijze/blauwe reu 356 groen bandje

Bruin reutje 360 gram oranje bandje

Zwart teefje 316 gram grijs bandje

Grijs/blue teefje340 gram beige bandje

Zwart teefje 360 gram.

Lilac reu 340 gram bruin bandje

Blauwe/grijze reu 356 gram blauw bandje.

11 juni we zetten de laatste dingrn klaar want vandaag zal het wel gaan gebeuren. Ik ga met Marley stuk fietsen maar Lily wil mee. Dan besluiten we maar gewoon blokje te gaan wandelen. Eenmaal thuis verdwijnt ze weer in de bench, eil niet meer eten, wij proberen geduldig te wachten. Om 1645 wachten we nog steeds , ik ga zo met eten beginnen maar eerst evrn met Marley naar de eendjes, stukje fietsen. Ik blijk nig maar net weg of het eerste vlies breekt, help want lisanne heeft geen telefoon mee....als Frank binnenkomt wordt hij gelijk op pad gestuurd om mij te zoeken. Gelukkig ben ik om 17 uur weer thuis. Na 10 minuten zien we idd de eerste persweeen, de pups komen eraan! 

10 juni 76 cm buik en 21,9 kilo! Ze beweegt nog prima maar loopt een beetje als een pinguïn. Lily wordt beetje onrustiger en hijgt ook meer. Vanaf 11 uur zien we dat haar temperatuur verder zakt en om 18 uur is het 36,6. We mogen over 12-24 uur de pups verwachten (al duurde het bij Marley wel een 28 uur voor de eerste pup zich meldde). Lily is nog heel rustig, doms wat graven en beetje in de tuin rommelen, zoeken en graven. In de avond veranderd er weinig en ik besluit toch met de camera aan in mijn eigen bed te slapen. In de nacht hoor ik haar paar keer rommelen en loopy ze wat rond maar als ik bij haar ga kijken lijkt er weinig aan de hand. Om 8 uur ga ik gauw weer kijken.

7/6 20,1  kilo, we lopen elke middag nog 5 kilometer, wel rustig aan maar ze trekt soms nog wel even een sprintje. Haar temperatuur begint al lager te worden, rond de 37,5.

6 juni 19,9 kilo, we zien pups echt door de hele buik bewegen

3 juni 19,2 kilo, ze wordt lekker dik

27 mei q18,4 kilo, we voelen de pups!
24 mei (42 dagen) lily weegt nu  17,7 kilo 59 cm buikomvang

19 mei (36 dagen  Lily krijgt al een rondere buik, weegt 17 kilo, buikomvang 57 cm

13 mei. Omdat de kans op resorberen/verdwijnen van de pups na vandaag heel klein is hebben we weer een echo gedaan. We hebben gelukkig best wat pups gezien. Lily begint hongerig te worden en haar buik begint nu echt al ronder te worden. Ze woog vanmorgen 16 kilo. 

7mei was Lily gisteren weer misselijk, ze begint ook meer honger te krijgen.

3 mei 2024 we hebben een vroege echo gemaakt en zien zeker 4 pups. Lily is misselijk vandaag. Haar tepels beginnen al wat meer roze te kleuren en ze is nog veel knuffeliger dan anders!

Wij hebben nu natuurlijk alleen nog Lily om mee te fokken. Van Lily’s laatste nest zouden we graag een nieuw teefje aan onze roedel toevoegen. Omdat Lily's eerste nestje maar 1 pup was mogen we nog een keer een reu van De kennel uit Limburg FROMMAYKESDREAM inzetten. De reu die we vorig jaar hadden uitgekozen vond Lily helaas niet de man van haar dromen. Marion heeft gelukkig nog andere dekreuen door haar gefokt maar die wonen niet (zoals easy) bij haar. We zijn 14 april bloed gaan prikken en moesten gelijk door naar maastricht. Toen we uitstapten hoorden we al een hond piepen, het was idd Bas. Marion had hem net opgehaald en blijkbaar wist hij nog van de vorige keer wat het betekende als Marion hem kwam halen! Het was mooi weer dus Bas stond al in de grote ren op Lily te wachten, ze vond hem gelijk leuk. Nog geen minuut later stonden ze al vast. Hopelijk worden we over 9 weken verblijd met een nest pups. In de toekomst willen we deze combinatie dan herhalen om zo weer een pup aan ons roedel toe te voegen maar eerst rustig afwachten hoe deze pups zich ontwikkelen. Omdat Bas de kleur blauw heeft en bruin draagt (Bbdd) en Lily ook verdunning draagt (bbDd) kunnen we pups krijgen in de kleuren zwart, blauw, bruin en lilac. Er zullen dit nest dus geen gevlekte pups (merle) geboren worden. Mocht Bas ook tan dragen is er 50% kans op tan bij de pups.

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb