Ons eerste nestje met Freddie 17-03-2021

 

Inmiddels groeien de 7 pups voorspoedig van ons eerste nest voorspoedig op en wat zijn ze ondeugend, lief, ondernemend en mooi geworden. Inmiddels zijn bij Lily officiële HD en ED foto’s gemaakt en alles zag er goed uit. We hebben dus dezelfde combinatie (met reu Freddie) herhaald. We verwachten de kleuren zwart, bruin, bleu merle of chocolat merle eventueel met tan. We verwachten voor een teefje dat ze rond de 14-16 kilo gaan wegen en voor een reu 19-20 kilo. Als alles goed verloopt mogen we half augustus ons 2de nest pups verwachten.

Dit is hoe de baas van Freddie hem omschrijft:

KARAKTER:

Freddie is een ontzettend lieve, intelligente, werklustige en ontzettend mooie hond. Freddie is bijzonder goed in Hoopers. Geweldige hond om mee samen te werken, hij is scherp, zeeeeer snel en denkt vooral zelf heel goed na in het parcours.

Naast hoopers hebben we veel met Freddie getraind op het gebied van truckjes. Er is bijna niks wat hij niet kan. Nieuwe kunstjes heeft hij binnen no-time door. Hij luistert ontzettend goed naar ons, hier krijgen we ook vaak complimenten over. Ook van andere border collie eigenaren. Hij is zeer op de baas gericht en het liefst wil hij de hele dag voor je werken. Geen overdreven drijfgedrag (auto's, fietsers).

In huis is hij rustig en knuffelt hij graag. Hij komt graag bij ons liggen en hij wordt graag geaaid. Hij heeft nog nooit een vlieg kwaad gedaan. Sociaal naar andere honden en lief en respectvol voor de teefjes.

GEZONDHEID:

Freddie is kerngezond en volledig getest. Zijn heupen zijn dmv röntgenfoto's perfect bevonden: HD-A. Op oogonderzoek (ECVO) is hij volledig vrij van alle aandoeningen. Ook is Freddie volledig DNA getest op erfelijke afwijkingen (Combibreed border collie pakket). Het profiel hiervan is beschikbaar op aanvraag.

Freddie is ook middels DNA getest op kleur, en hij draagt géén merle, ook geen verborgen varianten. Hij mag dus teefjes van alle kleuren dekken. In zijn lijnen komt voor zover bij ons bekend is géén epilepsie voor.

AFKOMST:

Freddie heeft geen stamboom maar is voor zover bekend 100% border collie. Hij is door ons zelf gefokt en zelfs zijn oma is nog in beeld (in bezit van mijn ouders). Oma is nu 12 en is nog actief in de sport (Hoopers). De vader van Freddie is Remy. Zie foto's voor de familieleden.


EIGENSCHAPPEN:

Freddie weegt 18,5 kg en is ongeveer 52cm hoog (schoftmaat).

Een dekreu kiezen.

In verband met Corona kon ik Marley in 2021 niet (in België) laten aankeuren want de shows waren allemaal afgelast. Ik kon dus ook geen Belgische stamboom aanvragen voor de pups.

Voor haar eerste nest heb ik daarom gekozen voor Freddie. Een prachtige en lieve geteste reu zonder stamboom maar waar wel alle 3de generaties voorouders bekend  van zijn. Inmiddels is Freddie zijn DNA getest in Amerika en blijkt zijn DNA heel divers (en dus gezonder) te zijn.

Bij Freddie zijn de heupen en ogen gecontroleerd en ook zijn DNA is op de (bij border collies) meest voorkomende ziektes onderzocht. Er is natuurlijk gekeken naar de combinatie zodat er geen pups geboren worden die van beide ouders de zelfde ziekte kunnen hebben geerft en dan dus lijder aan de ziekte zijn.

De pups met Freddie zullen geen stamboom krijgen van de VOE omdat Freddie dat niet heeft.

Hieronder de “stamboom” van De toekomstige pups.